Bajern Minhen Crvena zvezda
EPA Philipp Guelland
Bajern Minhen Crvena zvezda

EPA Philipp Guelland

Foto: EPA Philipp Guelland

Znali su crveno-beli da sruše Liverpul na Marakani prošle sezone... A, imali su i sa Bajernom u prošlosti velike duele.

Poslednji u sezoni 2007/08. kada su dugo vodili ali su poraženi kod kuće sa 2:3, u prvom kolu F grupe Kupa UEFA. Presudio joj je tada 17-godišnji Toni Kros.

Meridianbet vam je spremio toliko zanimljivih igara, i mnogo onih koje uključuju golove i razne kombinacije. Ako i sada očekujete goleadu, možda da probate GG&5+ (oba tima daju gol i biće najmanje pet pogodaka ukupno), kvota je lepih 3.60.

Oni nešto stariji se sećaju i revanša čuvenog dvomeča polufinala tadašnjeg Kupa šampiona, u aprilu 1991. godine. Zvezda se vratila sa 2:1 iz Minhena, istim rezultatom vodio je Bajern na Marakani pre nego što su se Augentaler i golman Auman na centaršut Siniše Mihajlovića pobrunili da se "nebo otvori i stadion eksplodira".

Neko čudo takve vrste kao pre 28 godina potrebno je i sada izabranicima Vladana Milojevića, kao što su napravili učenici Ljupka Petrovića.

Jasno je kao dan da Bajern, iako je obezbedio prolaz, važi za apsolutnog favorita. Došao je i u najjačem sastavu (izuzev Davida Alabe), i zato bi i bod bio podvig za crveno-bele.

Isto tako je jasno da će Zvezda pitanje evropskog proleća rešavati na gostovanju Olimpijakosu u poslednjem kolu. Do tada pogađajte vreme prvog žutog kartona, ko izvodi prva tri kornera na meču, tačan rezultat...