Crvena zvezda - Rabotnički, prijateljska utakmica
FK Crvena zvezda
Crvena zvezda - Rabotnički, prijateljska utakmica

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda - Rabotnički, prijateljska utakmica, Foto: FK Crvena zvezda

Akritas, Nordhauzen, Austrija Beč, Ludogorec i sada Rabotnički. Crveno-beli nižu pobede i, što je još važnije, dobre partije u Turskoj. Protiv makedonskog tima su prvi put bili u rezultatskom zaostatku i uspeli su da naprave preokret.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije ostalo još mnogo vremena do povratka u prestonicu i šef stručnog štaba Vladan Milojević rešio je da malo promeša karte za susret sa makedonskim timom. Tako je Jevtović bio desni bek i činio je odbrambenu četvorku sa Savićem, Milunovićem i Hajdinom, Čaušić je delovao u sredini sa Ebisiliom i Simićem, dok su se Vukanović i Joveljić menjali po krilima, a najistureniji u prvom poluvremenu bio je Pavkov.

Prvih pola sata proteklo je u prilično mirnom ritmu, bez jakog tempa, tek sa po jednom prilikom na obe strane. Najpre je Simić glavom prebacio preko prečke centaršut Joveljića, dok je Petkovski šutirao pored desne stative iako je bio sam ispred našeg golmana Popovića.

Najbolju šansu Zvezda je imala u 19. minutu kada je Ebisilio centrirao iz prekida sa desne strane, a Pavkov na drugoj stativi šutirao glavom pod prečku odakle je loptu izvukao golman Božinovski.

Daleko dinamičnije bilo je tokom poslednjih 10 minuta prvog poluvremena. Golman Popović je još jednom pokazao klasu i da je u odličnoj formi, pošto je u 36. minutu sjajnom paradom u desnu stranu odbranio penal Ilijoskom. Ipak, nedugo zatim Rabotnički je poveo jer je Blaževski uspešno završio kontru.

Vođsto rivala nije dugo trajalo, crveno-beli su odmah odgovorili i u 43. minutu izjednačili na 1:1. Ebisilio je izveo korner sa desne strane, a Vukanović je glavom sa prve stative spustio loptu u dalji ugao za poravnanje pred pauzu.

Nove saigrače bodrio je i Milan Gajić, koji je odmah po dolasku u Antaliju došao na teren hotela „Regnum“ kako bi posmatrao susret i svega 10 minuta u nastavku bilo je dovoljno za preokret.

Dobro su kombinovali Vukanović i Simić koji je sa desne strane pronašao Ebisilija i on je bio na pravom mestu da udarcem iz prve zatrese mrežu za 2:1. Po istaku sat vremena igre viđena je četvorostruka izmena u našem timu i šansu su dobili Stojković, Jovančić, Jirka i Boaći, dok je susret bio gotov za Savića, Ebisilija, Vukanovića i Pavkova.

I u drugom delu je Popović sa dve-tri odlične intervencije sačuvao mrežu, a malo je nedostajalo i da se Joveljić upiše u strelce da je bio malo precizniji na dodavanje Jirke nedugo pošto je Slovak kročio na teren.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, samim tim ni promene rezultata i crveno-beli su upisali i petu pobedu.

Poslednji kontrolni meč u Antaliji odigraće 8. februara protiv Maribora, takođe uz direktan prenos na Jutjub kanalu FK Crvena zvezda, a povratak u Beograd je dan kasnije.