Crvena zvezda - Ludogorec, prijateljska utakmica
FK Crvena zvezda
Crvena zvezda - Ludogorec, prijateljska utakmica

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda - Ludogorec, prijateljska utakmica, Foto: FK Crvena zvezda

Četiri utakmice - četiri trijumfa. Pored nove pobede i još jedne dobre partije, raduje i to što su fudbaleri Crvene zvezde još jednom kontrolisali dešavanja na terenu u Turskoj, iako su pripreme ušle u poslednju nedelju.

PROČITAJTE JOŠ:

Posle Akritasa, Nordhauzena i Austrije iz Beča, savladan je i Ludogorec, a mrežu su tresli upravo oni kojima je to primarni zadatak.

Šef stručnog štaba Vladan Milojević opet je rešio da proba određene taktičke varijante, pa su tako Srđan Babić i Nemanja Milunović prvi put činili štoperski tandem, dok je Erik Jirka opet delovao po levom krilu kao protiv Austrije.

Sa kapitenskom trakom oko ruke saigrače je predvodio Milan Borjan, koji je još jednom sigurno komandovao odbranom, a crveno-beli su od početka nametnuli svoj ritam.

Jirka je opet bio neuhvatljiv po levom boku i zadavao je mnogo problema rivalima, a u sedmom minutu je imao i neprecizan pokušaj glavom.

Ređale su se naše šanse, šutirali su i Jovičić sa distance, i Marin iskosa sa desne strane, probao je opet i agilni slovački krilni napadač čiji je udarac bio izblokiran sredinom prvog poluvremena.

Uvod u vođstvo bio je slobodnjak Marina sa oko 25 metara, iskosa sa leve strane, tik iznad prečke. Nedugo zatim je Jirka idealno centrirao sa levog krila na drugu stativu odakle je Ben glavom spustio loptu u mrežu za vođstvo 1:0 u 33. minutu.

Kako se bližila pauza, tako je i ritam opadao, a Kešeru je naterao Borjana na jednu uspešnu intervenciju, da bi Zvezda pred odlazak na predah udvostručila prednost.

Sjajna akcija krenula je od Jovančića, pa je Jovičić uz žestok duel dodao do Rodića koji je sa leve strane majstorski "pocepao" odbranu Ludogoreca i pronašao Boaćija, a on je rutinski zatresao mrežu.

Trener Milojević je u nastavku uveo devet novih igrača: Stojkovića, Savića, Hajdina, Čaušića, Ebisilija, Simića, Vukanovića, Pavkova i Joveljića, a ceo meč odigrali su samo Borjan i Babić.

Rival iz Bugarske je uspeo da tokom nešto boljeg perioda igre u nastavku smanji na 2:1 u 54. minutu kada je Vanderson na dodavanje sa levog krila pogodio metu.

Nakon toga su crveno-beli fudbaleri opet uspostavili kontrolu, malo je nedostajalo i da se Vukanović upiše u strelce, ali je to učinio Pavkov. Snažni napadač je posle pokuašaja Jovančića neodbranjivim udarcem sa distance našao put do mreže za 3:1 i tako je stavio tačku na još jedan trijumf.

Crvena zvezda imaće još dve kontrolne utakmice u Antaliji, u utorak se sastaje sa Rabotničkim, a 8. februara igraće protiv Maribora, dan pred povratak u Beograd.