Zverev - Nadal
(AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Aleksandar Zverev - Rafael Nadal

AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Aleksandar Zverev - Rafael Nadal, Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Aleksander Zverev je slavio u meču prvog kola Australijan opena protiv Marka Čekinata rezultatom 3:0, po setovima 6:4, 7:6 (7:4) i 6:3 i za dva sata i 26 minuta igre.
Posle pobede u Margaret Kort Areni Zverev se obratio navijačima i rekao da će za svaku pobedu na ovogodišnjem AO donirati 10.000 australijskih dolara (oko šest hiljada evra) humanitarnim organizacijama koje pomažu sanirati posljedice katastrofalnih šumskih požara u Australiji.

To nije sve, Zverev je rekao da će u slučaju pobede na Australijan Openu donirati svu zaradu i na taj način pomoći da se sanira šteta nastala šumskim požarima u zemlji koja je domaćin prvog Grend Slam turnira sezone. Pobednik u Melburnu osvojiće više od četiri miliona australijskih dolara.

- Australija je zemlja koja je naš dom mesec dana svake godine i čuli smo šta se ovde dešava sa šumskim požarima. Čuli smo šta se desilo sa životinjama i ljudima koji gube svoje domove. Doniraću 10.000 dolara za svaku pobedu na turniru. Znam da nisam favorit za osvajanje turnira, ali ako ga osvojim, doniraću svaki cent koji zaradim kako bi se sanirale štete nastale u šumskim požarima u Australiji - rekao je Zverev.