Jirgen Klop
AP Photo/Leila Coker
Jirgen Klop

AP Photo/Leila Coker

Jirgen Klop, Foto: AP Photo/Leila Coker

Iako je dolazak Jirgena Klopa na "Enfild" označen kao bitan faktor u velikoj promeni Liverpula i osvajanju titule nakon tri decenije, uticaj na stvaranje moćnog tima imala je i supruga nemačkog trenera. I to kakvog, upravo je Ula Klop najznačajnija osoba što je Jirgen potpisao novi ugovor na "Enfildu" gde će najkraće ostati do 2024.

Ono zbog čega su joj navijači Liverpula dodatno zahvalni jeste što je odigrala ključnu ulogu 2015. kada je Klop trebalo da preuzme Mančester junajted. Tu priču je gostujući na norveškoj TV2 televiziji otkrio bivši defanzivac tima sa "Enfilda", Fil Tompson koji je jednom prilikom intervjuisao Klopa.

Nemac je Tompsonu poručio kako je umalo potpisao ugovor sa Junajtedom kada mu je Ula poručila kako smatra da to nije pravi potez, te je Jirgen odustao.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Esto Es Anfield (@estoesanfield) on Apr 23, 2020 at 6:23am PDT

Bez sumnje, uz Jirgena Klopa će na "Enfildu" ostati upamćena i Ula. Kada je nemački trener osvojio Ligu šampiona sa Liverpulom, prvo što je rekao bilo je: Uspeli smo, Ula! A ona ga je čekala u masi ljudi u Liverpulu:

 Jirgen je Ulu oženio u decembru 2005, a upoznali su se u Minhenu. Ni više, ni manje nego na čuvenom okupljanju pivopija, "Oktobarfestu" gde je Ula radila kao konobarica. To je bio Ulin drugi posao, pošto je sama odgajala sina radila je i kao dečiji psiholog. Pre nego što se upoznala sa tada trenerom Majnca, tri godine je radila u Keniji kao učitelj tamošnjoj deci.

Klop se u Ulu zaljubio na prvi pogled, a samo tri dana nakon upoznavanja u Minhenu par je počeo da živi zajedno.

Zaljubivši se u Jirgena, Ula se zaljubila i u fudbal i napisala fantastični roman "Tom i magični fudbal" koji je strateg Liverpula opisao na sledeći način: "To je kao Hari Poter među fudbalerima, samo što ne leti na svom je***om štapu."

PROČITAJTE JOŠ: