Zoran Mamić
AP
Zoran Mamić

AP

Zoran Mamić, Foto: AP

Gotovo tri godine nakon što je nepravosnažno proglašen krivim zato što je s bratom Zdravkom, i poreznikom Milanom Pernarom, malverzacijama oštetio Dinamo i državu za najmanje 115,8 miliona kuna, Dinamov trener Zoran Mamić još uvek čeka pravosnažnu presudu, podsećaju hrvatski mediji na proces koji je uzdrmao najmoćniju fudbalsku braću u komšiluku.

Očekivalo se da izricanje pravosnažne presude bude 3. marta, što bi u slučaju potvrde presude sa prvog stepena značilo da Zoran Mamić zbog odlaska na izdržavanje zatvorske kazne neće moći da vodi Dinamo protiv Totenhama u osmini finala Lige Evrope, ali će, ipak, voditi ekipu, makar u dvomeču sa "Pevcima".

U junu 2018. Zdravko Mamić je nepravosnažno osuđen na šest i po godina zatvora, a Zoran Mamić na četiri godine i 11 meseci zatvora. Zato što je osuđen na manje od pet godina zatvora, Mamić mlađi nije automatski upućen na izdržavanje kazne, nego na slobodi čeka pravosnažnost presude. Njegov brat je dakle dobio zatvorsku kaznu višu od spomenutog limita, ali je umesto odlaska u zatvor odabrao beg u Bosnu i Hercegovinu, gde se i danas nalazi.

Utakmice sa engleskim klubom igraju se 11. i 18. marta.

PROČITAJTE JOŠ: