Marćelo Lipi
AP/Hassan Ammar
Marćelo Lipi

AP/Hassan Ammar

Marćelo Lipi, Foto: AP/Hassan Ammar

Nekadašnji italijanski selektor Marčelo Lipi je u razgovoru za Gazeta delo sport poručio da će Italija pobediti koronavirus i da će sve pretvoriti u pozitivnu energiju baš kao i 2006. godine. Tada je reprezentacija predvođena baš Lipijem postala svetski prvak.

Italija je pod vođstvom legendarnog Lipija u Nemačkoj savladala Francusku u finalu posle izvođenja penala. Bio je to četvrti put u istoriji da su Italijani došli do vrha svetskog fudbala. Marčelo Lipi smatra da će i ovu sadašnju situaciju Italija proći po istom receptu.

"Znate li zašto smo osvojili Svetski kup i 2006. i 1982. protiv svakog i svačega? Zato što smo bili jaki. U drugom slučaju bismo se otopili kao sneg na suncu. Ceo haos smo pretvorili u pozitivnu energiju. Rekli smo sebi: 'Je l' da? Sada ćemo da vam pokažemo", kazao je Lipi u razgovoru za Gazetu.

Lipi veruje da će italijanski fudbal opstati, mada je zabrinut zbog toga što smatra da će usled debate o nastavku Serije A i smanjivanju plata niže lige biti zaboravljene.

"Nadam se da oni koji odlučuju misle i o amaterskom fudbalu koji je u riziku od nestajanja. Nadam se da će ga zaštititi. Elitni klubovi će imati gubitke ali ni to neće biti loše. Igrači će takođe to morati da prihvate. Svi verujemo da su igrači bogati i razmaženi, da samo misle o automobilima, parama, lepim ženama. Demagogija. Ima ih raznih", kaže Lipi dodavši da mrzi one koji se bave dobrotvornim radom a zatim to odmah objave u novinama.

On dodaje i da tek kada ne bude zaraženih, tada može da se nastavi fudbal. Takođe nije za to da se šampionati skraćuju i da moraju da se završe.