Aleksandar Stanojević
Marko Metlaš
Aleksandar Stanojević

Marko Metlaš

Aleksandar Stanojević, Foto: Marko Metlaš

Grobari jedva čekaju 7. april u nadi da će tim Aleksandra Stanojevića pozitivan trend demonstrirati i na stadionu „Rajko Mitić“, međutim, za šefa stručnog štaba crno-belih gostovanje u komšiliku je daleka budućnost.

Za razliku od fanova čije su oči uprte ka 164. okršaju sa večitim rivalom, strategu ekipe pogled se zaustavlja na Zlatiboru, koji na koncu 27. prvenstvenog kola u ponedeljak od 18.10 gostuje u Humskoj 1.

„Derbi je daleko. Niko ga ne spominje, niti o njemu razmišlja. Imamo još tri ligaške utakmice do gostovanja Crvenoj zvezi, još po tri reprezentativne, ko zna šta će biti do derbija. Ne bih o tome“, uzvraća Stanojević, uz podsećanje da posle duela sa ekipom iz Čajetine njegov tim prvi prolećni ciklus zatvara gostovanjem OFK Bačkoj, a posle pauze zbog obaveze nacionalnih selekcija čeka Metalac na Topčiderskom brdu.

Prvo Zlatibor. Biće to prilika da Stanojević sruši lični rekord po broju uzastopnih pobeda. Trenutno je na 16, koliko ih je zabeležio i u jesen 2011. Ukoliko savlada sastav Ljubomira Ristovskog obezbediće mesto u klupskom almanahu.

FK Partizan

Alo/Marko Metlaš

FK Partizan, Foto: Alo/Marko Metlaš

„Znamo obaveze i ciljeve. Pritisak je u Partizanu uvek prisutan, ne samo pred Zlatibor, moramo da se potvrđujemo i pobeđujemo. Što se tiče nizova, ne razmišljam o njima. Opterećen sam svakom narednom utakmicom, a serija pobeda mi ništa ne znači ako ne dobijemo još jednom“.

Odmah iza Partizanovih 16 pobeda na teritoriji Srbije je 15 u režiji Crvene zvezde. Beogradski giganti su po tome najbolji u Evropi, javnost se pita kako je to moguće. Stanojević obrazlaže:

„U odnosu na ekipe iz naše lige imamo velike budžete. Samim tim, veliku razliku u mogućnostima. Ne znam da li su u drugim državama tolike razlike, da se dva tima toliko izdvoje. Možda je to kod nas razlog“.

Trener Partizana je potvrdio da je zbog povrede na utakmici Kupa Srbije sa Voždovcem van konkurencije za duel sa Zlatiborom Filip Stevanović, dok su Saša Zdjelar i Slobodan Urošević u kombinaciji pošto su se ove sedmice vratili treninzima posle preležanog virusa korona.

„Videćemo koliko će igrati. Nisu sto posto spremni, ali su uz ekipu, polako ih uvodimo. Generalno, u dobro smo ritmu i plašim se da ne ispadnemo iz njega, ako budemo mnogo menjali. Možda napravimo tri do četiri izmene u odnosu na prethodni duel. Teško da možemo više da priuštimo u ovom trenutku“, dodao je Stanojević.

PROČITAJTE JOŠ: