bogatstvo, pare, novac
shutterstock
bogatstvo, pare, novac

shutterstock

bogatstvo, pare, novac, Foto: shutterstock

Teški dani za Falija Ramadanija. Najmoćniji fudbalski menadžer na Balkanu i jedan od najuticajnijih agenata u Evropi nalazi se u centru istrage španskih vlasti zbog utaje poreza. Pripadnici Civilne garde Španije su u nedelju upali u njegovu kuću na Majorki i nekoliko sati su češljali papire u vezi sa njegovim sumnjivim poslovanjem, a sve u potrazi za dokazima za utaju poreza i pranje novca.

U istragu su uključeni i Europol, Poreska služba i tim za borbu protiv organizovanog kriminala, a pored Ramadanija umešane su još brojni fudbalski menadžeri iz istočne Evrope, ali i pojedini fudbaleri i vlasnici privatnih kompanija. Španski mediji su došli do saznanja i ko je osoba koja je "odala" Ramadanija, a u pitanju je Maheta Molango, bivši direktor Majorke, koji je propevao u vezi sa milionskom utajom poreza, pošto je postao svedok saradnik u okviru istrage. Molango je kao dokaze dao ugovore nekoliko igrača Majorke koje zastupa Ramadani, a istakao je da je veza između njih dvojice bio jedan od zvaničnika Majorke, Karlos Sureda. Istraga se ne odnosi samo na poslovanje na Majorci, već i na još neke lokacije na kojima Ramadani boravi.

Srpska javnost vrlo dobro zna ko je Fali Ramadani s obzirom da se radi o najmoćnijem agentu na ovim prostorima, koji je zastupnik brojnih srpskih fudbalera, poput Filipa Kostića, Luke Jovića, Mijata Gaćinovića, Nikole Maksimovića, Miloša Veljkovića, Marka Grujića, Adema Ljajića, Matije Nastasića, Jubumora Fejse... Trenutno, od poznatijih igrača koji igraju u Srbiji njegovi štićenici su Miloš Degenek, Lazar Marković, Filip Stevanović i Saša Zdjelar.