Nikola Žigić
Marko Metlaš
Nikola Žigić

Marko Metlaš

Nikola Žigić, Foto: Marko Metlaš

* Žigić je igrao za Rasing iz Santandera, Valensiju i Birmingem, pored Crvene zvezde

* Za Zvezdu je odigrao 79 utakmica i postigao 47 golova

* Nikola je u Zvezdu došao za siću u koju je uključen čak i traktor

Bivši fudbaler Crvene zvezde, Nikola Žigić, je u opširnom intervjuu za “Sportski žurnal“ prognozirao šanse Zvezde u revanš utakmici plejo-ofa za plasman u Ligu šampiona, ali se dotakao i drugih tema vezanih za ovaj klub.

Živeo je u sobi 3 sa 3 i slušao zvuk alarma mašine koje upozoravaju na kraj! Siniši drhtala kolena kada je izašao iz bolnice!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 26.08.2019. 08:51 Toliko je tvrdoglav da kad nešto zacrta to će i da uradi! Siniša Mihajlović, Foto: Filippo Venezia/ANSA via AP * Šokirao je javnost kada je otkrio da boluje od leukemije * Posle 40 dana vratio se na klupi Bolonje * Održao je obećanje Jedini pobednik dana!

Tako je izneo svoje mišljenje o njegovom nasledniku po stilu igre, Milanu Pavkovu:

"Drago mi je zbog njega. Dobar je momak i odličan napadač, koji ima osećaj za gol. Pokazao je da ne bi trebalo nikada odustajati od snova. Čekao je šansu i dočekao. I to u kakvom meču, protiv Liverpula koji je kasnije stigao do trofeja u Ligi šampiona. Vidim da je ljubimac navijača. Bitno je da ekipa ostvari zacrtan cilj, a to je plasman u grupnu fazu, a ko će biti junak to je najmanje bitno" – rekao je Žigić u intervju za “Sportski žurnal“.

Prokomentarisao je i ostale igrače Zvezde:

"Marin je nešto posebno, mozak je ovog tima. Čovek koje svi veruju i drago mi je da je posle odlaska Vujadina Savića njemu pripala čast da sa kapitenskom trakom na ruci predvodi ovaj tim. O Borjanu ne treba trošiti reči. Pokazao je da ima veliko srce i koliko voli klub. Nije samo on junak ove godine, već i prehodne dve. On je komandant odbrane i njemu svi veruju."

Postaje bivši a tek što je došao, nećete verovati ko je njegova zamena, to nije normalno!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 25.08.2019. 19:30 Florentino Perez ima plan B Zinedin Zidan, Foto: EFE/Emilio Naranjo * Zidan se vratio u Real u martu * On je otišao iz kluba u junu 2018. * Osvojio je Ligu šampona tri godine uzastopno Iako je dočekan kao spasitelj Real Madrida, igre na pripremama i na prvoj utakmici nije se pokazala kao uspešna za Zinedina Zidana!

Ističe da ovo sve ne bi bilo moguće bez tvorca "nove evropske Zvezde":

"Kada je atmosfera u svlačionici odličan, onda su i dobri rezultati. Najveć zasluge za to ima Milojević i njegovi pomoćnici koji insistiraju na takvim stvarima. To je jedan od razloga što su igraju poslednje tri godine u grupnoj fazi Lige šampiona i Lige Evrope. Srcem i hladnom glavom možemo da stignemo do elite. Najbitnije da u revanšu protiv Jang Bojsa Milojević oslobodi igrače pritiska. Nije lako igrati pred punom Marakanom. Nema srljanja. Moraju da odigraju pametno kao u Bernu" – istakao je Žigić.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Švajcarska koza za ALO! prognozirala ishod meča Jang Bojs - Crvena zvezda