Zinedin Zidan
EPA/JuanJoMartines
Zinedin Zidan

EPA/JuanJoMartines

Zinedin Zidan, Foto: EPA/JuanJoMartines

Nakon utakmice u Kijevu španska Marka na naslovnoj strani je objavila kratak utisak: "Katastrofa. Ovde se niko ne može spasiti".

Oglasio se i Zidan nakon poražavajuće utakmice svojih pulena: 

"Neću odstupiti. Prošli smo i ranije kroz teške trenutke, prolazimo ih rezultatski i sada. To je sada realnost, ali idemo dalje. Znali smo da je utakmica protiv Šahtjora finale, tako smo se i spremali. Odigrali smo odlično prvo poluvreme, ali nismo uspeli da trijumfujemo. Ostala je jedna utakmica do kraja i moramo je dobiti".

"Imam dovoljno snage i daću sve od sebe kao što sam uvek radio. I moji igrači daće sve od sebe. U prvenstvu pre neki dan nismo zaslužili pobedu, ali večeras jesmo. Moramo dignuti glave i razmišljati samo o idućoj utakmici. Ne postoji druga opcija, samo fokus na naredni meč."

"Nakupilo se puno toga, ali večeras smo pritiskali, oduzeli smo mnogo lopti, stvarali smo šanse. Ovaj poraz nije krivica igrača niti prikazuje ono što se dogodilo na terenu. Moramo nastaviti da verujemo u ovo što radimo uprkos svim udarcima. Težak je ovo trenutak za klub, ali moramo ga podneti ponosno i dostojanstveno. Šteta, nismo zaslužili poraz. Danas pobeda nije bila moguća, ali u poslednjoj utakmici u grupi moramo pobediti, verujemo u to i borićemo se do kraja".

Real Madrid

EPA/SergeyDolzhenko

Real Madrid, Foto: EPA/SergeyDolzhenko

"Boli način na koji smo primili prvi pogodak. Ipak smo odigrali odlično poluvreme, uz pristup kakav je potreban za pobedu, u napadu i u odbrani. Nismo iskoristili svoje šanse, inače bi se ova utakmica drugačije završila. Dogodio nam se loš trenutak i primili smo gol, ali ja sam srećan zbog naše igre večeras, dok sam nakon poraza od Alavesa u prvenstvu bio jako nesrećan."

"Menjao sam igrače kada sam smatrao da je trenutak za promene".

"Ekipa je fizički u dobrom stanju, borimo se, izgledamo dobro u napadu i u odbrani, stvaramo šanse. Uništio nas je prvi pogodak, taman smo bili u momentu da postignemo gol, a mi smo ga primili."

"Razmišljamo o tome kako ćemo pobediti u poslednjem kolu. Porazi su ponekad zasluženi, ali to večeras nije bio slučaj. Moramo da naučimo lekciju iz ovoga i podignemo glave".

PROČITAJTE JOŠ: