Jović, Zidan
AP/Gregorio Borgia
Luka Jović i Zidan

EFE/Mariscal

Luka Jović i Zidan, Foto: EFE/Mariscal

Real Madrid i Barselona dele prvo mesto LaLige sa po 43 osvojena boda, ipak katalonski klub se tereti kao prvoplasiran pošto ima bolju gol razliku, postigli su impresivnih 50 golova!

"Kraljevi" su dali 38 pogotka ali imaju bolju odbranu od najvećeg rivala! Kao glavni uzrok manje golova Real Madrida se može naći u tome što francuski stručnjak, legendarni Zinedin Zidan previše kombinuje!

On je na 20 utakmica španske lige izveo 11 različith napadačkih opcija! Njegov najbitniji trio čine Eden Azar, Karim Benzema i Rodrigo, oni su odigrali pet utakmica zajedno, a dobili su četri uz jedan remi!

Real Madrid Zidan

MARCA

Real Madrid Zidan, Foto: MARCA

Ono što je nama bilo najviše uočljivo je upotreba Luke Jovića, startovao je na pet utakmica a svaki je imao drugačije partnere! Luka je zabeležio tri pobede i po jedan poraz i remi!

Treba istaći da Jović nije igrao sa Edenom Azarom od početka utakmice, a Belgijanac je jedan od najboljih fudbalera sveta!

Tri puta je igrao sa Viniciusom, dva puta sa Benzemom, Rodrigom i Lukasom, a jednom sa Bejlom! 

Mnogi su prokomentarisali kako Jović ne može da se pokaže zbog nekonstantnosti u igranju, ali i zbog toga što svaki put igra sa drugačijim saigračima!

Možda bi najbolja opcija za srpskog napadača bila pozajmica!