kopačke
twitter/footballdaily
Džek Griliš

Nick Potts/PA via AP

Džek Griliš, Foto: Nick Potts/PA via AP

Glavna zvezda jučerašnje utakmice je bio najbolji igrač i kapiten Aston Vile Džek Griliš koji je utakmicu završio sa pocepanim i raspadnutim kopačkama!

On je veoma sujeveran jer su to njegove srećne kopačke kopačke koje nosi još od 2. marta, kada je Aston Vila tada pobedila Derbi Kaunti, isto kao i juče.

- Vratio sam se posle povrede i one su tada bile nove. Dao sam onda nekoliko golova i imao nekoliko asistencija pa sam pomislio da su to moje srećne kopačke. Morao sam da ih zadržim - objasnio je svoje sujeverje posle pobede od 2:1 u finalu plej-ofa za ulazak u Premijer ligu.

PROČITAJTE JOŠ:

rafa nadal

twitter/TennisChannel

On je u tim kopačkama odigrao 15 utakmica, što je skoro četri meseca. A rezultat mu je impresivan pošto je 12 puta pobedio, 2 puta odigrao nerešeno, a samo jednom izgubio. Više nego dovoljno da voljeni tim odvede u najelitnije englesko takmičenje posle tri godine! 

- Dva puta sam dao gol Birmingemu i ušao sa svojim klubom u Premijer ligu - rečenica je kojom je samo dodatno kupio Viline pristalice, jer oni gradskog rivala ne mogu da vide očima.

Džek Griliš je u ovom klubu od svoje šeste godine, a kada je Vila ispala u drugu ligu 2016. godine, mnogo klubova iz Premier lige su se borila za njega, najviše Totenhem koji je bio spreman da izdvoji veliku svotu novca.

Ipak kapitena Vile je samo zanimao taj klub, oni su prošle godine bili na korak do povratka, pošto su izgubili u finalu plej-ofa. Imao je i tada ponude da ode iz kluba ali je ostao dosledan sebi, zbog čega je dobio i batine! Na derbiju protiv Birmingema jedan huligan je ušao na teren i napao ovog fudbalera!

- Raspravljao sam se sa nekim od njihovih igrača i sledeće stvari koje se sećam je taj udarac. Mislio sam da je to neko od igrača uradio, onda sam se okrenuo i video da su ga zgrabili. Bilo mi je smešno, pomislio sam da ne bih želeo da budem u njegovoj koži. Da sam krenuo za njim, ispao bih idiot. Sedio sam posle u svlačionici i razmišljao o tome da im dam gol. I uspio sam!”

PREDLAŽEMO VAM:

Zanimljivo je da je "stradao" prilikom ceremonije dodeljivanja trofeja kada je uspeo da se povredi.

PORODIČNA TRAGEDIJA KOJA GA JE DEFINISLA ZA CEO ŽIVOT!

Džek Gilšir i njegova porodica su doživeli veliku tragediju pre 19 godina kada je imao samo 4 godine. Njegov otac Kevin otišao je na Vembli da gleda Aston Vilu i Bolton u polufinalu FA kupa. Bio je u kući sa majkom, dva rođaka i devetosmesečnim bratom Kelanom. Dok su gledali utakmicu, brat je ispao iz kreveca i epilog je bio najstrašniji mogući.

- Ljudi kažu da se ne sećaju stvari dok su bili mali, ali ja se sećam svakog detalja. Sećam se tokom noći kako je mama plakala na podu sobe kad je stigla hitna. U to vreme nisam sve shvatao, ali kako sam stario. Prošlo je puno vremena. Moj brat bi u junu imao 20 godina. Kad sam postigao gol Birmingemu, otrčao sam do majke i razgovarao sa njom. Na podu je bila moja slika sa glavom u rukama. Počeo sam da plačem sa porodicom i pomislio na mlađeg brata. Uvek misliš da te gledaju s neba. Hteo sam da dam gol protiv Birmingema ceo svoj život i osećao sam da je on sve vreme bio sa mnom.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

There ain't a day that goes by where I don't think about you.. Happy 16th Keelan .. RIP lil brother ?❤️

A post shared by Jack Grealish (@jackgrealish) on Jun 25, 2015 at 2:27am PDT

Za Vilu je debitovao sa 16 godina, a njega sada smatraju vođom svog voljenog kluba. U mlađim kategorijama igrao je za Republiku Irsku, da bi 2016. odlučio da prihvati poziv U-21 reprezentacije Engleske.