Geret Bejl
EPA/MattDunham
Geret Bejl

EPA/MattDunham

Geret Bejl, Foto: EPA/MattDunham

Generalni direktor madridske ekipe Hose Anhel Sančez objasnio je igračima potrebu da žrtvuju deo svoje plate, a u pregovorima je posrednik bio Serhio Ramos. Španski mediji otkrili su iznenađujuću činjenicu da je Bejl jedini koji je odbio da mu se smanji plata u sezoni 2019/20.

Cadena SER izvestila je da je Velšanin rekao da nije spreman da se odrekne bilo kakvih plata nakon savetovanja sa nekim oko sebe. Osim smanjenja od 10%, igrači Real Madrida dogovorili su se da će se odreći svojih bonusa za osvajanje La Lige. Takođe su dali privremeno zeleno svetlo za još jedno, ovog puta smanjenje plate za 20% u budućnosti.

Da li je Velšanin trebalo da pristane na smanjenje plate?

 

Bejl je proveo sedam godina u Madridu. Preselio se 2013. iz Totenhema za tada rekordnih 100 miliona evra. U Madridu je Velšanin dva puta osvojio špansko prvenstvo i četiri puta osvojio Ligu šampiona, postigavši tri gola u završnim utakmicama ovog takmičenja. Ukupno je u Realu odigrao 251 utakmicu, u kojoj je postigao 105 golova i upisao 68 asistencija.

U nedelju je ušao u 72. minutu i tako debitovao ponovo za svoj nekadašnji klub, ali je Totenhem sa njim na terenu prokockao 3:0 i dozvolio Vest Hemu da odnese bod (3:3).

PROČITAJTE JOŠ: