Goran Vesić
Alo / M.Metlaš
Goran Vesić

Alo / M.Metlaš

Goran Vesić, Foto: Alo / M.Metlaš

* Juče je ispred stadiona "Rajko Mitić postavljen tenk

* Tenk je prošao sve bezbedonosne provere, i bez motora je

* Vojska Srbije ističe da je u pitanju maketa

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da ne vidi zašto bi maketa tenka ispred stadiona Rajko Mitić bilo koga vređala i da ne zna zašto bi Evropska fudbalska unija reagovala na tako nešto.

Kome i zašto smeta tenk ispred stadiona Crvene zvezde? (FOTO)

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 27.08.2019. 17:05 - 27.08.2019. 17:17 Crvena zvezda večetas igra protiv ekipe Jang Bojsa! Tenk, T-55, Crvena Zvezda, Foto: Marko Metlaš Juče je ispred stadiona "Rajko Mitić postavljen modifikovani tenk T-55 maskirne boje. Postavljen je na platou ispred severne tribine, a na početku je na njemu bila okačena zastavica severna armija.

"Uostalom, u Evropi imate fudbalske klubove kao što je Arsenal, koji u svom grbu ima top, i CSKA na čijem stadionu u Moskvi stoji tenk, jer je to nekada bio armijski klub, i niko se zbog toga ne vređa. Apsolutno ne vidim nikakav problem u tome, niti mislim da Zvezda može da bude sankcionisana od strane UEFA, mada je to pitanje za klub", rekao je Vesić za Radio slobodna Evropa (RSE).

PROČITAJTE JOŠ:

Vesić je kazao da Grad Beograd nema nadležnost nad prostorom na kom je tenk postavljen, da to nije javni prostor, već da pripada Fudbalskom klubu Crvena Zvezda.

BONUS VIDEO:

ALO Anketa - Pitali smo Beograđane ko ide u Ligu šampiona?