OSTAO JE SKROMAN Zaradio milione ali ipak dolazi biciklom na utakmicu! (VIDEO)

Odmalena je Arjen Roben putovao na treninge i utakmice biciklom, 26 kilometara u oba smera. Nastavio je to da radi i kada je stigao u Čelsi, a sad se vratio tamo gdje je sve počelo.

Arjen Roben
Arjen Roben, Foto: Tanjug/MartinMeissner

Osvojio je gotovo sve što se može osvojiti osim titule svetskog prvaka sa Holandijom. Uzeo je sve trofeje u Engleskoj, bio prvak i osvajač superkupa u Španiji, a najveći trag ostavio je u Bajernu, gde je osvojio osam Bundesliga, pet kupova i superkupova, Ligu šampiona i evropski superkup.

Arjen Roben (36) se ovo leto vratio tamo gde je počeo karijeru, u Groningenu, kako bi za kraj još malo razveselio navijače zeleno-belih. I nije izgubio navike koje mu je usadio otac. Kad god možeš, ako nije daleko, na treninge i utakmice putuj - biciklom!

Kamera holandskog Foks Sportsa uhvatila je njegov dolazak popularnim prevoznim sredstvom na stadion u Groningenu uoči nedeljne utakmice protiv Utrehta (0-0).

U Groningenu je Roben proveo tinejdžerske godine, od 1996. do 2002., pre nego što se preselio u PSV, a onda za 18 miliona evra 2004. u Čelsi. I tamo je pokazivao sklonost prema bicikli.

Uostalom, znali su ga kao "dečka na bicikli" koji je od kuće u mestu Bedumu do trening kampa Groningena bez problema svaki dan prešao 13 kilometara u jednom smeru.

Kad je došao u London, tražio je kuću blizu Čelsijevog kampa, kako bi i dalje mogao biciklom na treninge i domaće utakmice.

- Uvek je išao biciklom. U našem gradu to je normalno, sva deca biciklom idu u školu. Nikakav mu nije bio problem da ide 13 kilometara tamo pa 13 nazad - govorio je Arjenov otac Hans.

Kako je do toga došlo? Čini se da nije imao drugog izbora.

- I kad je zaigrao za prvi tim Groningena, išao je biciklom. Jednom me je pitao: "Tata, možeš li me povesti?", rekao sam da ne mogu - objasnio je Hans.

Kapetan Groningena prošlu sezonu je pauzirao, a ove se polako vraća u formu. Nakon 30 minuta protiv bivšeg kluba PSV-a, povredio je butni mišić pa pauzirao tri utakmice, a protiv Utrehta ušao zadnjih 14 minuta. Njegov klub je sedmi nakon pet kola, šest bodova iza vodećeg PSV-a.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi