Dejan Stanković
Marko Metlas
Dejan Stanković

Marko Metlas

Dejan Stanković, Foto: Marko Metlas

Crveno-beli imaju 12 bodova više od drugoplasiranog Partizana i sada im predstoji utakmica sa Javorom.

Trijumfom nad Partizanom, Zvezda je praktično osigurala titulu. Stanković priznaje da mu je pobeda protiv najvećeg rivala jedna od najdražih u trenerskoj karijeri.

-  Jedna od najbitnijih pobeda u mojoj trenerskoj karijeri je svakako ova u derbiju, jer je derbi derbi i on je istorija fudbala. Uradili smo dosta dobar posao i pre derbija, mnogo veliki posao i onda računaš da nismo dobili derbi da li bi to sve palo u vodu, a uradili smo ga mnogo dobro. Još više je dobilo na važnosti posle ovog derbija i to sve što smo uradili u Evropi i prvenstvu, sa derbijem smo dobili jedan mir, potvrdu izvanrednog rada, odnosa prema klubu, tako da je derbi doneo dosta toga dobrog - rekao je Stanković.

Dejan Stanković

FK Crvena zvezda

Dejan Stanković, Foto: FK Crvena zvezda

Zvezdin cilj se zna - sve pobede do kraja sezone.

- Matematika čini svoje, od početka sezone pričamo o tome da spremamo utakmicu za utakmicu, tri po tri boda. Ne razmišlajmo o nečemu što je sutra, tri boda protiv Javora potvrđuju pobedu protiv Partizana i nećemo odustati od toga. Nema kalkulacija, ostalo je osam kola do kraja, četiri pobede su nam potrbne da bismo i matematički obezbedili titulu. Jedna po jedna, ja bih voleo da da dobijemo sve utakmice do kraja i težićemo ka tome, to je cilj - jasan je strateg srpskog šampiona.

Stanković je odgovorio i na pitanje novinara da li već razmišlja o Ligi šampiona.

- Naravno, to je cilj, to mora da bude realan cilj. Sigurno da treba da sednemo i pričamo šta ćemo i kako ćemo da radimo kada se prvenstvo završi, ali ne pre toga. Imamo jasne ciljeve ove godine, a to je dupla kruna i dobar završetak prvenstva. Međutim već sad polako imamo u glavi šta ćemo i kako ćemo, jedan realan put i napredak ove Crvene zvezde bi bio napad na grupnu fazu Lige šampiona - poručio je Stanković.

Utakmica između Javora i Crvene zvezde igra se u nedelju od 15 časova u Ivanjici.