Dejan Stanković
Twitter.com/FK Crvena zvezda
Dejan Stanković

Twitter.com/FK Crvena zvezda

Dejan Stanković, Foto: Twitter.com/FK Crvena zvezda

- Dosta se skoncentrišem na rad sa mojim timom i spremanje ua utakmice. Derbi ima čar, donosi "peckanje" i lepo je dok je na prijateljskoj osnovi. Nemam šta da motivišem igrače, sama reč derbi je dovoljna motivacija za svakog. Nećemo ništa lepiti po zidovima, gledaćemo da, tako da kažem, "zalepimo" pobedu na JNA ako bude moguće - rekao je Stanković.

Trener Zvezde napominje i da ga zapaljive izjve iz komšiluka ne mogu poremetiti.

- Ništa specifčno. Derbi je nešto što treba ljubomorno da se čuva u Srbiji. Sve to oko derbija treba da se prihvati kao sportska stvar. U granicama normale, u granicama prijatnosti. To je sve normalno. Ništa me neće uplašiti. Nikakav natpis me neće učiniti boljim na terenu nego što jesam.

Kazao je da remi ne bi smatrao neuspehom, ali da ne bi voleo to da se protumači pogrešno.

Koji će se trener radovati nakon derbija?

 

"Ne bih smatrao da je remi neuspeh, ali ne želim da neko izvlači to iz konteksta. Ne idemo na remi nego na pobedu. Ako dođe nerešeno, ne znam da li ću biti zadovoljan. Ako budem gubio 2:0, pa izjednačimo naravno da hoću. Ako budem vodio 2:0, pa ne pobedimo - onda neću. Šampioni smo i idemo da igramo utakmicu, da igramo pravi fudbal tako da na ovu utakmicu idem kao na svaku drugu samo što čuvam tradiciju i ljubav derbija".

"Rano je da se kalkuliše. Imamo sada plus osam i možemo na +11 ako pobedimo. To je ogromna prednost, ali nema opuštanja. Zna se šta je Zvezda. Igra se derbi i posle nedelje i ne treba da nam to bude mač nad glavom. Treba se spremiti i izaći hrabro", poručio je Stanković.

Trener crveno-belih je rekao da stranci vrlo dobro znaju šta je derbi, a da bi voleo da istoriju derbija ispiše neko od mladih fudbalera, nagovestivši da će možda igrati i više od dvojice.

PROČITAJTE JOŠ: