Dinamo Zagreb - Mančester siti
AP Photo/Darko Bandic
Dinamo Zagreb - Mančester siti

AP Photo/Darko Bandic

Dinamo Zagreb - Mančester siti, Foto: AP Photo/Darko Bandic

Koronavirus će harati još nekoliko nedelja širom planete, a svi su svesni da stvari posle pandemije neće biti iste. Brojni klubovi će biti primorani da učine nepopularne mere zbog krize i smanje plate zaposlenima kako bi finansijski olakšali težak period koji je pred njima, a primer takvog poslovanja je i zagrebački Dinamo. Prvi klub u Hrvatskoj koji je smanjio plate svojim zaposlenima bio je Osijek, a isto je učinio i Dinamo.

- Od početka krize izazvane korona virusom, Covid 19, uprava Dinama je u konstantnom zasedanju i analizi posledica globalne krize koja je izazvala zastoj svetske ekonomije, a našu osnovnu delatnost, onu sportsku, potpuno zaustavila. Strategija za koju smo se odlučili u suzbijanju posledica koje ova kriza ima za društvo u celini, posebno na sport i fudbal kao njegov najistaknutiji deo, u svom temelju ima za cilj očuvanje svih radnih mesta u Dinamu. To znači da težimo tome da niko od naših igrača, trenera, lekara, fizioterapeuta, ekonoma, radnika na stadionskom održavanju i klupske administracije ne ostane bez posla i osiguranje uslova da u ovom globalno kritičnom trenutku mogu dostojanstveno živeti i funkcionisati - stoji u saopštenju Dinama.

Da muka bude veća, Zagreb je ovih dana pogodio i jedan snažan i nekoliko lakših zemljotresa. Načinjena je velika šteta gradu, a prouzrokovana su i oštećenja na stadionu "Maksimir", pa će Dinamo i zbog toga klub trpeti finansijske posledice. Dinamo je u zimskom prelazno roku prodao Lajpcigu najboljeg igrača, španskog reprezentativca Danija Olma, za 30 miliona evra, a uz realne bonuse cifra će dostići ukupno 45 miliona evra. I pored toga, Dinamo će morati da smanjuje plate, a očekuje se da će isto učiniti brojni klubovi širom regiona i Evrope.