Takuma Asano
FK Partizan
Takuma Asano

FK Partizan

Takuma Asano, Foto: FK Partizan

Samo nekoliko sati posle utakmice za sajt Partizana govori Takuma Asano.

– Bila je ovo teška utakmica, to smo znali od starta. Dodatni pritisak nam stvara što zaostajemo sa bodovima i što smo znali da ih prospemo na gostovanjima. Ipak, ono što je primetno jeste da smo počeli da vraćamo samopouzdanje i da nastavljamo da igramo kako smo se dogovorili i kad se desi da primimo gol. Tu smo uvek padali psihološki iz straha da ne izgubimo i onda ti se ‘vežu noge’. Sada je vidan pomak, ali je potrebno vreme da još više igramo i igramo kao tim.

I taj drugi gol u 71. minutu dao je Šćekić glavom?

– Šćeka (prim.aut.Aleksandar Šćekić) je sjajan momak i saigrač. Staložen, miran i uvek uskoči u pravom trenutku. Dao je sjajan gol koji je puno značio ekipi!

Ipak, heroj utakmice je golman Nemanja Stevanović?

– On je heroj, ali zasluga za ovu utakmicu ide i svim momcima iz razloga koji sam pomenuo. Neca je odličan kod penala, to svi znamo, ali ipak oni su uvek lutrija. Neca uvek zbija šale, sa njim nikada nije dosadno, a uz to je sjajan golman i pun samopouzdanja!

U ekipi Spartaka je i tvoj sunarodnik Noboru Šimura. Da li ste se znali ranije?

– Iskreno, sreli smo se prvi put, nisam ni znao da imaju Japanca u timu. Malo smo popričali pre utakmice.

Danas se priključuješ nacionalnom timu Japana, gde ćete odigrati dve utakmice u Evropi. Već 13.novembra igrate sa ekipom Paname. a potom četiri dana kasnije u Gracu sa Meksikom.

PROČITAJTE JOŠ: