Rikardo Gomeš
Alo! / M. Metlaš
Rikardo Gomeš

Alo! / M. Metlaš

Rikardo Gomeš, Foto: Alo! / M. Metlaš

Sredinom nedelje stigla je vest da je Partizan prodao Rikarda Gomeša ekipi Al Šarže iz Saudijske Arabije, a u petak je najbolji strelac crno-belih prošle sezone potpisao trogodišnji ugovor s novim kubom.

Reprezentativac Zelenortskih Ostrva je za samo godinu dana provedenih u Humskoj postao ljubimac navijača, kojima je teško pao njegov odlazak.

S druge strane, i sam Rikardo u razgovoru za „Alo!“ otkriva da se veoma vezao za Srbiju i Beograd i čak najavljuje da bi jednog dana mogao da se vrati u Partizan.

Kakve utiske nosiš iz Srbije u Saudijsku Arabiju?

- Pre svega, želim da se zahvalim svima u Partizanu koji su mi pružili priliku da igram u tako velikom klubu. Proveo sam fantastičnu godinu u Beogradu, upoznao mnogo divnih ljudi, stekao prijatelje za ceo život i iz Srbije nosim mnoge lepe uspomene - počinje priču Rikardo.

Hoću titulu u Arabiji

Kakva su ti očekivanja u novom klubu?

- Otišao sam u ozbiljan klub, koji ima najveće moguće ambicije i nadam se da ću svojim dobrim partijama pomoći Al Šarži da ostvari dobre rezultate i osvaja titule. U Partizanu sam radio dobro, davao sam golove, pa verujem da ću i u Saudijskoj Arabiji biti podjednako uspešan. Možda čak i uspešniji - kaže Rikardo.

Koji je najupečatljiviji trenutak tokom boravka u Partizanu?

- Mislim da ne mogu da izaberem samo jedan trenutak. Bilo ih je mnogo, ali ako već moram da suzim izbor, neka budu dva.

Moj gol na večitom derbiju sa Crvenom zvezdom i trenutak kada smo na njihovom stadionu osvojili Kup. To su sigurno dva najupečatljivija detalja, ali ima ih još.

Za čim žališ, možda za tim što nisi bio najbolji strelac Superlige?

- Kao napadaču, posao mi je da dajem golove i trudim se da ih bude što više. Bilo bi mi drago da sam bio najbolji strelac najjače lige u Srbiji, ali ni ovako nije loše. Stvarno sam zadovoljan. Mislim da sam imao dobru sezonu, a da nije bilo povreda, bila bi još bolja. Uz to, žalim i što nismo bili šampioni, ali osvojili smo Kup, pa je sezona generalno bila uspešna.

Momci, možete u Ligu Evrope

Kako je izgledao rastanak?

- Zapravo, još se zvanično nisam oprostio od saigrača. Danas ću doći na trening kako bismo se pozdravili. Sa svima sam ostvario veoma dobar odnos, lepo smo se slagali sve ovo vreme i želim da im se zahvalim na svemu što su učinili za mene.

Ko će ti najviše nedostajati?

- Svi. Zaista smo bili veoma dobra grupa i želim im mnogo uspeha. Pre svega mnogo zdravlja i da se plasiraju u grupnu fazu Lige Evrope. Znam da to mogu - kaže Rikardo.

Koliko ti je teško bilo na pripremama u Sloveniji, gde nisi odigrao nijedan meč?

- Iskreno, nije bilo lako. Treniraš po ceo dan, a ne igraš utakmice. Samo trčiš krugove i čekaš, a to ume da optereti. Međutim, trudio sam se da budem fokusiran na svoje obaveze, da se ne opterećujem mnogo pričama o transferu i eto, sve je ispalo najbolje moguće.

PROČITAJTE JOŠ:

Hoćeš li se jednog dana vratiti u Partizan?

- Zašto da ne. Život i fudbal su takvi da nikad ne znate šta će vam doneti. Eto, pre samo godinu dana sam došao u Partizan, potpisao ugovor na tri godine, a već ovog leta napuštam Beograd. To je fudbal, sve se brzo odvija i ko zna, možda se vratim, ne bih imao ništa protiv da se to dogodi - kaže Rikardo.

BONUS VIDEO:

Filip Krajinović o potezu koji je obišao svet, Vimbldonu, Đokoviću i Federeru...