Fernando Santoš
Profimedia
Fernando Santoš

Profimedia

Fernando Santoš, Foto: Profimedia

Fernando Santoš ne brine uprkos kiksu sa Ukrajincima. Sam je početak euro kvalifikacija, ali bi meč između Portugalije i Srbije mogao da bude jedan od onih vrlo važnih za rasplet u grupi.

Portugalci su već odigrali jedan meč, i to protiv Ukrajine bez golova, pa se nadaju da će im "Orlovi" poslužiti za popravljanje utiska koji uopšte i nije bio toliko loš, samo su golovi izostali, što je i istakao selektor Fernando Santoš kao jedinu "falinku" sa tog meča.

PROČITAJTE JOŠ:

Najavio je selektor prvaka Evrope i određene promene u sastavu za Srbe.

- Više su one (promene) vezane za fizičko stanje nekih igrača, ne zbog rezultata sa Ukrajinom. Neki igrači više trče od drugih, imali su i više utakmica u poslednje vreme - rekao je Santoš, pa nastavio:

- Srbija nije igrala pre dva dana kao mi, imali su više vremena za odmor. U persepktivi, čeka nas odličan meč, Srbija voli da igra fudbal, brza je u tranziciji iz odbrane u napad - konstatovao je selektor Portugalaca.

Reprezentativci Portugala na treningu

Tanjug/AP, Armando Franca

Reprezentativci Portugala na treningu, Foto: Tanjug/AP, Armando Franca

Santoš je meč sa Srbijom oceni okao "vrlo bitan" i pre nego što su im Ukrajinci "otkinuli" dva boda.

- Uvek sam govorio da će nam ova utakmica biti jako važna, nevezano za ishod sa Ukrajinom. To su dva podjednako bitna meča. Treba da budemo svesni da su nam se ovakve stvari dešavale i ranije. Ako već imate taj stav "uvek počinjemo loše", onda možete isto tako i da se nadate da ćemo pobediti sve ostale utakmice. Tako je bilo u prošlim kvalifikacijama. Samopouzdanja nam nikad ne fali, a brojke to i dokazuju. U poslednjih 18 mečeva imamo 16 pobeda, remi i poraz. To mogu samo ekipe sa samopouzdanjem. Posle svake utakmice analiziramo šta može bolje. Čak i kada pobeđujemo. Protiv Ukrajine nam je nedostajao gol, a imali smo makar četiri-pet šansi i lopta je dobro cirkulisala.

Utakmica Portugalija - Srbija igra se u ponedeljak od 20.45 sati.