TSC - Vojvodina
Tanjug Jaroslav Pap
VAR Premijer liga

AP Kirsty Wigglesworth

VAR Premijer liga, Foto: AP Kirsty Wigglesworth

VAR tehnologija je u srpskom fudbalu prvi put viđena ove sezone u Ligi šampiona, na stadionu Crvene zvezde. UEFA je uvela VAR u elitno takmičenje, a čast da prva učestvuje u utakmicama na kojima se koristi VAR tehnologija imala je Crvena zvezda. Vojvodina želi da što pre postane drugi klub iz Srbije sa upotrebom tehnologije koja na minimum smanjuje sudijske greške. 

Na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu, danas je održan sastanak povodom razmatranja mogućnosti o postavljanju VAR tehnologije, koja se već koristi u Ligi šampiona i pojedinim šampionatima u Evropi, SAD, Kini... Kao predstavnici FK Vojvodina, sastanku su prisustvovali sekretar Aleksandar Vlaškalić i direktor stadiona „Karađorđe“ Dragomir Tanović, koji su razgovarali sa predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije, na čelu sa delegatom UEFA Nebojšom Ivanovićem i predsednikom Sudijske komisije FSS Milanom Karadžićem, kao i predstavnicima televizije Arena sport. Tom prilikom, oni su prethodno zajedno obišli stadion „Karađorđe“, kako bi na licu mesta konstatovali mogućnosti u vezi sa postavljanjem VAR tehnologije, a posle toga je ustanovljeno koji sve dodatni radovi treba da budu preduzeti kako bi ova tehnologija mogla uspešno da bude primenjena na „Karađorđu“.

Sve su glasnije priče da bi VAR tehnologija u srpskom šampionatu mogla da zaživi već od sledeće sezone, ali FSS je kao realniju sezonu sa upotrebom VAR tehnologije najavio 2021/22.