PSŽ - Real Madrid
EPA/RODRIGO JIMENEZ
PSŽ - Real Madrid

EPA/RODRIGO JIMENEZ

PSŽ - Real Madrid, Foto: EPA/RODRIGO JIMENEZ

Sve su češće priče da će PSŽ imati samo još jednu šansu.

Tačnije, vlasnici iz Katara su razočarani rezultatima u Evropi, ali više ligom, interesovanjem, pa i prihodima, a naročito kada se uzmu u obzir utrošena sredstva koja se mere milijardama. Tako je PSŽ, samo na porez, uplatio državi oko milijardu evra, za poslednjih 8 godina, što je više od nemačke, italijanske i španske lige zajedno, uzimajući u obzir najjače klubove.

AJNTRAHT DOŽIVEO NOĆNU MORU Filip Kostić postigao gol, ali njegova ekipa će zauvek pamtiti ovaj dan samo po zlu (VIDEO)

Pored toga, tu su i loši rezultati. PSŽ je ispao u osmini finala Lige šampiona od Mančester junajteda koji je posle ukupnog rezultata iz dvomeča, 3:3, prošao dalje zbog golova u gostima. Nesumnjivo da je ostanak bez ovog trofeja bio još jedan u nizu udaraca koji su dodatno isfrustrirali bogate vlasnike kluba. U domaćem prvenstvu odbranjena je titula, ali je klub izgubio finale Kupa od Rena, a u poslednjih 6 mečeva u svim takmičenjima ima jednu pobedu i jedan nerešen rezultat uz 4 poraza.

STRAŠNO RAZOČARANJE ZA ROMU U svega par trenutaka srušilo se sve! Sezona iz košmara (VIDEO)

Francuski mediji pišu da je porodica Al Tani je nezadovoljna i sukobima unutar kluba, Al-Kelaifi je navodno na ledu, a pobunio se jer su prošle godine baš vlasnici doveli na preporuku Tuhela, iako je klub imao ideju da dovede nekog iskusnijeg trenera.

TADIĆ SE OKITIO! OGROMNO SLAVLJE U AMSTERDAMU Prvi trofej za Ajaks nakon PET GODINA SUŠE (VIDEO)

Povlačenje iz kluba neće biti naravno jednokratan potez, a trebalo bi da se odvija u etapama, da se smanje ulaganja, što verovatno predstavljaju prodaje Nejmara i Mbapea.

ČELSI SE OBEZBEDIO, JUNAJTED I ARSENAL KIKSNULI "Tobdžije" samo u teoriji mogu do Lige šampiona preko prvenstva, jedina nada - Liga Evrope (VIDEO)

Prvobitno se pričalo o navodnom interesovanju za Milan, međutim, prema najnovijim informacijama, Al Tanijevi su pikirali Romu. Predsednik kluba Džejms Palota je to demantovao, ali italijanski mediji tvrde da samo povećava cenu.

Under, Kolarov, Roma

AP/Ettore Ferrari

Under, Kolarov, Roma, Foto: AP/Ettore Ferrari

Ne treba zaboraviti ni da je pre samo mesec dana, upravo Palota, najavio izgradnju novog stadiona što dodatno podgreva priče o prilivu velikog novca u klub. 

Jača liga, mogućnost prodora i u Ameriku, ali i prilika da se bori za vrh tabele, što je mnogo zanimljivije, ali i donosi veće interesovanje nego u Francuskoj gde PSŽ dominira jer nema takmaca.

Uveliko se spekuliše da su prvi koraci napravljeni kada je katarska avio kompanija postala sponzor Rome prošlog leta.

Nema sumnje da je porodica Al Tani u mogućnosti i da za veći novac od realnog otkupi Rimljane i prenese svoja ulaganja u italijanski fudbal.

Žoze Murinjo

EPA/Alessandro di Marco

Žoze Murinjo, Foto: EPA/Alessandro di Marco

Podsetimo, samo nekoliko dana nakon što je objavljena informacija da gazde PSŽ kupuju Romu, počele su spekulacije da će novi trener italijanske ekipe biti, ni manje ni više, nego Žoze Murinjo, a poznato je da on odavno ne radi u klubovima sa skomnim budžetom. 

 

CRVENA ZVEZDA JE ŠAMPION SRBIJE Ekstaza u Ljutice Bogdana, Delije ponovo slave Pavkova! Sve je rešeno (VIDEO)

 

BANE IVANOVIĆ POSTAO HIT NA INTERNETU Zapalili baklje pored Srbina, on se prvo PRESTRAVIO, sagnuo se, pokrio lice! A onda... (VIDEO)

SVI ČEKAJU OVO Jirgen Klop otkrio stanje Mohameda Salaha!