Vladimir Vuletić
Marko Metlaš
Vladimir Vuletić

Marko Metlaš

Vladimir Vuletić, Foto: Marko Metlaš

Crvenoj zvezdi je Komisija za pravna pitanja Fudbalskog saveza Srbije priznala titulu iz 1946. godine, a izgleda da u Partizanu ne mogu da se pomire sa tim.

Pročitajte još:

KAKO SE TENKOVANJE OBIJE O GLAVU Veliko razočarenje na NBA draft lutriji, ovaj tim niko nije očekivao kao pobednika! (FOTO)

"PRLJAVA MALA PSIHOPATIČNA PI*KA" Matador šokirao javnost svojim potezom, poznati glumac se oglasio povodom ovih užasnih scena! (VIDEO)

JOŠ MALO PA NE STALO Na Marakani ogromni redovi, interesovanje za poslednju utakmicu u sezoni je do sad neviđeno! (FOTO)

Tako je potpredsednik Vladimir Vuletić podneo ostavku u Komisiji i najavio je da će nastaviti da se bori protiv te odluke.

- Pravni tim FK Partizan će naredne nedelje pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom Republike Srbije. Kako je odluka Skupštine FSS pojedinačni pravni i upravni akt, na osnovu Zakona o upravnim sporovima, FK Partizan će sačiniti tužbu čiji osnov leži u odredbama ZUS-a budući da držimo da u upravnom aktu nije uopšte ili nije pravilno primenjen zakon, drugi propis ili opšti akt, da u postupku donošenja akta nije postupljeno po pravilima postupka i posebno da držimo kako je činjenično stanje nepotpuno, netačno ili nepravilno utvrđeno - kaže Vladimir Vuletić, koji je burno reagovao još posle odluke.

Ovoga puta najavljuje odlazak na sud.

Vladimir Vuletić

Tanjug/Zoran Zestic

Vladimir Vuletić, Foto: Tanjug/Zoran Zestic

- Mislim da će ova tužba biti razmatrana na forumu u kojem nisu unapred donete odluke profesionalnih dizača ruku i da ćemo biti u prilici da skrupulozno, argumentovano i uz puno poverenje u ovu sudsku instancu povedemo jednu pravnu bitku od opšteg interesa budući da ovakav revizionizam istorije i falsifikovanje činjenica i okolnosti važnih za adekvatno odlučivanje nije viđen u sportskom svetu regiona.

Vuletić je upitan da li očekuje da će crveno-beli tražiti vraćanje titule iz 1986. godine, takozvane "Šajberove sezone", a Vuletić je imao odgovor.

- Eventualni pravni kontra zahtevi FK Crvena zvezda su, za sada, samo u domenu špekulacija i, po mom misljenju, opšteg pitanja prekluzije. Ako se takav zahtev pojavi, sa zadovoljstvom ću se njime tada pozabaviti - rekao je potpredesnik crno-belih Vladimri Vuletić.