KAKO SE VLADICA POPOVIĆ SUPROSTAVIO OZLOGLAŠENOM NARKO-BOSU Pozvao ga Pablo Eskobar na razgovor, odveo u vilu, poslužio viskijem, nakon čega je Srbin odbio njegovu ponudu: "I dalje mi klecaju kolena!"

Proslavljeni srpski fudbaler i trener Vladimir Popović preminuo je u 85. godini života.

Vladica Popović i Pablo Eskobar
Vladica Popović i Pablo Eskobar, Foto: youtube/Crvena zvezda-DEA's New York

Srpski fudbaler i stručnjak je bio trener Crvene zvezde kada se ovaj tim popeo na "krov sveta"!

Upravo povodom tog jubileja je dao jedan od poslednjih intervjua, a posebno su bili zanimljivi detalji iz njegovih trenerskih dana u Kolumbiji!

On je krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina 20. veka završio igračku karijeru, a trenersku je započeo u Venecueli, odakle se potom preselio u Kolumbiju.

Tri puta je bio šampion te južnoameričke države i to sa tri različitih klubova, a sjajni rezultati nisu promakli Pablu Eskobaru, čuvenom narko-bosu koji je voleo fudbal.

"U Kolumbiji sam kao trener radio sedamdesetih i osamdesetih, osvajao sam titule sa klubovima iz Santa Fea (Independiente), Medeljina (Atletiko Nacional) i Kalija (Deportivo)... Jednom me je na razgovor pozvao Pablo Eskobar. Svi su već tada znali ko je on i to je bio poziv koji ne smeš da odbiješ. Odveo me je u svoju vilu i želeo da me impresionira tako što me u bazenu poslužio viskijem. Tražio mi je da postanem trener njegovog kluba iz Medeljina, ali sam ja to odmah odbio. Znao sam da takvom čoveku ne smem da kažem da ću da razmislim, jer bi to bilo isto kao da sam pristao. Pogledao sam ga u oči sa iste razdaljine kao što sada gledam vas, skupio sam hrabrost i rekao: 'Hvala, ali ja to ne mogu'. Tražio je da ne odbijam odmah, pričao da će napraviti zabavu u svojoj vili sa najlepšim ženama samo za mene, da ću dobiti koliko god para želim... Međutim, znao sam da ne smem u tako nešto da uđem. Ako me pitate da li sam se uplašio kada sam ga odbio, neću vas lagati. I sad mi kolena klecaju kad se setim, ali zato i sada znam da sam doneo jedinu ispravnu odluku u tom trenutku", rekao je Vladica Popović u jednom od poslednjih intervjua koje je dao!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi