Maks Malins (Engleska) ragbi
EPA-EFE/Justin Tallis
Maks Malins (Engleska) ragbi

EPA-EFE/Justin Tallis

Maks Malins (Engleska) ragbi, Foto: EPA-EFE/Justin Tallis

Engleski sport dobiće 300 miliona funti, uglavnom pozajmica od Vlade, kako bi se sportu pomoglo da preživi, pošto je navijačima zabranjeno prisustvo takmičenjima zbog pandemije korona virusa.

Polovina će otići ragbiju!

Muški profesionalni fudbal i kriket nisu deo "Zimskog sportskog paketa za preživljavanje".

Da li je raspodela sredstava pravedna?

 

- Znamo da je većina sportova, od kojih mnogi posluju sa malim finansijskim maržama, ozbiljno smanjila troškove, kao što su zatvaranje terena, slanje na prinudni odmor zaposlenih... Iako je celokupni Vladin paket značajno pomogao, mi sada intervenišemo kako bismo zaštitili čitav sport i zajednice koje podržavaju, u jeku pandemije - rekao je britanski ministar sporta Najdžel Hadlston.

Ragbi savez će dobiti 135 miliona funti, uključujući 44 miliona za engleski savez, 59 miliona funti za klubove iz Premijeršipa, a ostatak za muške ekipe iz nižeg ranga takmičenja. Dodatnih 12 miliona funti izdvojeno je za ragbi ligu, povrh 16 miliona hitnih zajmova ranije tokom godine.

Fudbal će dobiti 28 miliona funti, od kojih tri miliona ide ženskoj Super ligi i Čempionšipu, a ostatak će otići muškim ekipama koje se takmiče van četiri profesionalne lige.

Sredstva su izdvojena i za konjički sport, moto sport, tenis, netbol, košarku, hokej na ledu, badminton i trke pasa.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE JOŠ: