Kosovo
Printskrin
Kosovo

Printskrin

Kosovo, Foto: Printskrin

Kako se navodi u saopštenju fudbalskog kluba iz Novog Sada, inicijatora ovog susreta, “imajući u vidu kompleksnu situaciju na Kosmetu i svakodnevno ugroženost, pa praktično i getoiziranost naših sunarodnika, odluka da se održi ova utakmica, kao mali znak podrške i pomoći, nije bila izbor, nego moralna i nacionalna obaveza”.

– Dok se ugrožava opstanak Srba na svaki mogući način i dok trpe progone različite vrste, hteli smo da pokažemo da mi kao klub, Detelinara, Novi Sad i čitava severna pokrajina neće ćutati i da je sever zaista uz jug, svim srcem, mislima, a na ovaj način i konkretnim delima. Sav prihod od ulaznica, uključujući i donacije, biće namenjen našim gostima, ali smo sigurni da će pun stadion i gromoglasna podrška njihovoj časnoj borbi za opstanak, biti najveća pomoć. To je naša dužnost – ističu u saopštenju organizatori susreta.

Inače, kako je predviđeno protokolom, susret će početi minutom ćutanja za mučki ubijenog Olivera Ivanovića, ali i sve druge stradale Srbe, a Novosađani su pozvali Bogdana, sina pokojnog lidera Srba, kao i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da izvedu početni udarac i na taj način pokažu jedinstvo severne sa južnom pokrajinom, prenosi portal Novine Novosadske.