Viljareal - Atletiko Madrid
EPA Domenech Castell
Viljareal - Atletiko Madrid

EPA Domenech Castell

Viljareal - Atletiko Madrid, Foto: EPA Domenech Castell

U prvom meču 16. kola La Lige, Viljareal i Atletiko su na stadionu "De la Keramika" razočarali i odigrali meč bez golova. Fudbaleri Atletiko Madrida tako ni treći put zaredom nisu osetili slast pobede. Viljarealu je ovo bio šesti meč zaredom bez pobede, ali nemaju za čim da žale jer protiv "jorgandžija" nisu uspeli da stvore značajniji broj prilika.

Možda i najbolju priliku domaći tim je imao u drugom minutu nadoknade vremena kada je posle prekida Trigueros šutirao, ali je njegov šut u poslednji čas izblokiran. Bio je to meč koji je obeležio napadač Atletika Žoao Feliks koji je uz Alvara Moratu predvodio navalu Atletika, ali bez konkretnog učinka.

Mladi Portugalac je čak četiri puta imao prilike da zatrese mrežu domaćina, najbolju u 12. minutu kada je šutirao sa ivice kaznenog prostora i pogodio stativu. Mogao je Feliks da uradi nešto više i u 63, 79. i 85. minutu, kao i Koke u 73, ali je odbrana domaćih odolela.

S druge strane, osim te prilike u finišu, Viljareal je do pogotka mogao preko Samjuela Čukvuezea u desetom i Fransiska Toresa u 38. minutu, ali su obojica bili neprecizni. U narednom kolu Atletiko 14. decembra dočekuje Osasunu, dok Viljareal dan kasnije gostuje Sevilji.

La liga, 16. kolo
Petak:
Viljareal - Atletiko Madrid 0:0
Subota:
13.00 Real Madrid - Espanjol
16.00 Granada - Alaves
18.30 Levante - Valensija
21.00 Barselona - Majorka
Nedelja:
12.00 Eibar - Hetafe
14.00 Betis - Atletik Bilbao
16.00 Valjadolid - Real Sosijedad
18.30 Leganes - Selta
21.00 Osasuna - Sevilja

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо