Aleks Ferguson
Profimedia
Aleks Ferguson

AP

Aleks Ferguson, Foto: AP

Nekadašnji reprezentativac Portugala i član Mančester junajteda, Nani, otkrio je interesantan detalj iz svoje karijere. Nani trenutno nastupa za ekipu Orlando Sitija, a povodom novogodišnjih praznika osvrnuo se na deo svoje karijere koji je proveo na "Old Trafordu".

Nani je rekao da Fergusona nije zanimalo da li su njegovi igrači na novogodišnjem treningu trezni ili nisu i da nije bilo baš toliko čvrst, kao i da je često svojim igračima dozvoljavao da budu nemarni u tom periodu.

"Nikada nisam imao problema sa Fergusonom. Izlazio sam uveče ukoliko sutradan imamo slobodno i tada sam je bilo dozvoljeno da ludujemo ili na praznike kao što su Božić ili Nova godina. Na novogodišnjem treningu možeš da budeš pijan i trenere to nimalo ne interesuje. Takav je bio Aleks Ferguson i on je neko stvarno zna kako da radi sa igračima", rekao je Nani.

Ferguson jeste bio čvrst, ali je gotovo uvek dozvoljavao igračima da se "izduvaju" kada su praznici u pitanju.

"To su posebne prilike, ne mogu mnogo da prigovaram igračima. Igramo fudbal čitave godine, bez prestanka. Ukoliko se jedan dan Ves Braun pojavi pijan šta ćeš da uradiš? To je taj jedan momenat relaksacije, dan kada uživaš i malo se opustiš i pritom su treninzi nekako opušteni", ispričao je Portugalac.