Arsen Venger
EPA/JuanJo Martin
Arsen Venger

EPA/JuanJo Martin

Arsen Venger, Foto: EPA/JuanJo Martin

Proslavljeni menadžer Arsenala Arsen Venger pozvao je UEFA da što pre ukine pravilo o golu u gostima u evropskim takmičenjima. Francuz je rekao da trenutno pravilo sprečava domaće ekipe da igraju napadački fudbal u prvim eliminacionim duelima. Venger, koji je FIFA rukovodilac globalnog razvoja fudbala, naveo je još neke detalje koji mu se ne dopadaju.

- Kad ekipa igra kod kuće, ona stalno misli: "Ako primimo gol bićemo na pola puta do ispadanja". Ponekad mi se čini da taj pogodak u gostima postaje veliki hendikep kada igrate svoju prvu utakmicu kod kuće jer morate da napadnete, ali i sačuvate svoj gol i protivniku ne dopustite mnogo šansi - izjavio je Venger.

Najtrofejniji menadžer Arsenala u istoriji nije potvrdio odgovorio na pitanje da li je promena pravila gola u gostima deo njegove nove uloge u FIFA, ali je naglasio da oseća da trenutka situacija "nije opravdana" i da je nasleđena iz nekog drugog fudbalskog doba.

- Predložio sam da se na duži period reši pravilo gostujućeg gola jer je težina gola u gostima prevelika u modernom fudbalu. Barem pre početka produžetka. To pravilo više nije opravdano. Uvedeno je odavno, kad televizija još nije bila razvijena, a tereni su bili loši. Mislim da bi ukidanje pravila o golu u gostima bila ispravna odluka - zaključio je Venger.