Milan Kosanović
FK Vojvodina
Milan Kosanović

FK Vojvodina

Milan Kosanović, Foto: FK Vojvodina

Dolazak Milana Kosanovića na mesto sportskog direktora Vojvodine jasno je stavio do znanja da "lale" imaju velike ambicije. Veljko Simić je prvo pojačanje u nizu, a biće ih još nekoliko, ali će uslediti i odlasci. Novi sportski direktor već radi punom parom, pa je bilo dosta aktivnosti, a najavljuje brojne promene u novosadskom klubu.

- Na prethodnoj konferenciji već smo najavili mogućnost odlazaka mlađih igrača, a konkretno možemo da potvrdimo da će od danas Ognjen Đuričin postati novi član Radničkog iz Niša. Postigli smo dogovor koji zadovoljava sve strane, a zahvaljujemo se Đuričinu za sve što je uradio u dresu Vojvodine. U nekoj daljoj projekciji Vojvodine, ovim smo oslobodili prostor za napredak nekim mlađim igračima koji će biti budućnost našeg kluba. Takođe, Đorđe Pantelić ide na pozajmicu u Inđiju, gde će i dalje kao pozajmljeni igrač ostati Nešković. Praktično, 29 igrača putuje u Tursku, 25 igrača i četiri golmana. Čekamo još rezultate testova na koronu, kad ćemo kompletirati čitav spisak putnika -rekao je Kosanović.

Govorilo se i o tome ko će biti deo selekcije Superlige Srbije, koji će predstavljati našu zemlju na turneji u SAD.

- Vojvodinu će predstavljati Aranđel Stojković, Miljan Vukadinović i Nemanja Čović. To je pokazatelj dobrog rada kluba, oni će predstavljati Vojvodinu i nama je čast da što više igrača bude deo reprezentacije Srbije. Oni će poći sa nama u Tursku, a posle utakmice protiv Zorije, vratiće se u Srbiju i 21. januara putuju za SAD. To će napraviti male probleme za naš tim, ali je reprezentacija iznad svega i svi mi radimo u interesu toga da nacionalni tim bude što kvalitetniji i uvek ćemo biti otvoreni za saradnju.

Prioritet do kraja prelaznog roka je i pojačanje na poziciji napadača, ali Kosanović ističe da je tim i sada kadrovski popunjen i snažan.

- Tražimo inostranog napadača, imamo 2-3 igrača na listi, ali kao što znate sada je oko dolazaka problem i situacija oko korone, pošto je proces drugačiji. Do 5. februara imamo vremena da se pojačamo, ako se pojavi neki kvalitetan igrač, sigurno ćemo reagovati na tržištu. Ovaj prelazni rok će možda po broju igrača skroman, ali sigurno kvalitetan - zaključio je Kosanović.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE JOŠ: