Portugal, trening
EPA/Rodrigo Antunes
Žoao Feliks

EPA/Miguel A. Lopes

Žoao Feliks, Foto: EPA/Miguel A. Lopes

Fudbaler Benfike i saigrač Ljubomira Fejse i Andrije Živkovića Žoao Feliks neće biti opcija za selektora Portugalije Fernanda Santoša za meč protiv Srbije. On je bio u planu za startnu postavu.

Portugalski mediji su javili da je talentovani 19-godišnji napadač kom se predviđa velika karijera povredio na treningu nacionalnog tima u nedelju.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija u Lisabonu od 20.45 igra prvi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine na stadionu La Luž. I pored odsustva jednog od najperspektivnijih Portugalaca, otežavajuća okolnost za Orlove će biti što će Kristijano Ronaldo biti u timu.

Zvezda Juventusa ove sezone nastavlja da igra u vrhunskoj formi, ali sve više mesta u navali ima i Feliks koji je za Benfiku ove sezone na 32 utakmice dao 12 golova u svim takmičenjima i asistirao je još šest puta.

Koliko u njega selektor Portugalije ima poverenja svedoči i činjenica da je protiv Srbije trebalo da bude starter, a Benfikin klinac je već na ceni pošto mu se tržišna vrednost procenjuje na 35 miliona evra.

Benfika je usled interesovanja Mančester junajteda, Real Madrida i Juventusa već za njega "odrapila" obeštećenje od čak 120 miliona evra.