Seltik
EPA/Martin Divisek
Seltik

EPA/Martin Divisek

Seltik, Foto: EPA/Martin Divisek

Bilo je Seltiku lepo dok je Rendžers zbog muka sa finansijama bio u nižim rangovima. Devet titula u nizu, tri poslednje godine tripla kruna!

I kad su se vratili u elitu, nisu izabranici današnjeg trenera Stivena Džerarda bili oni "pravi", pa je Seltik nastavio dominaciju u svim takmičenjima u Škotskoj.

Sada se, ipak, situacija menja.

Prvo je Rendžers slavio u Olf firmu i izbio na prvo mesto, a sada je sa 4:0 izbacio Falkirk u Liga Kupu, dok su Kelti doživeli bruku.

Izgubili su u osmini finala Liga kupa Škotske od Ros Kauntija iz Dingvola, gradića sa svega 6.500 žitelja. Poraženi su 0:2, primili su golove iz jedanaesterca i prekida.

Radi se o porazu velikana sa "Seltik parka" u Liga kupu posle 25 pobeda u nizu! 

Seltik na poslednjih deset utakmica ima samo dve pobede! Za Rendžersom u prvenstvu zaostaje 11 bodova.

Besni zbog blamaže navijači su izašli na ulice i organizovali protest ispred stadiona. Zahtevali su momentalni otkaz treneru Nilu Lenonu, koji u drugom mandatu na klupi Kelta "troši" šestu godinu.

Osvojio je pet titula u isto toliko sezona kao i četiri trofeja u kup takmičenjima, ali to kao da se ne pamti.

Lenon je čuo pogrdna skandiranja dok je išao na konferenciju.

- Naravno da mi ne prija ono što čujem. Navijači imaju pravo na mišljenje. Dominirali smo na utakmici, ali nismo imali završnicu i kažnjeni smo iz prekida. Igrači i ja smo jako razočarani. Ostaje mi da u narednim mečevima napravim rezultate kojima ću promeniti mišljenje navijača.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: