Vejn Runi
EPA
Vejn Runi

EPA

Vejn Runi, Foto: EPA

Bivši fudbaler Mančester junajteda, Vejn Runi, kritikovao je nekadašnjeg menadžera tog tima zbog pristupa i taktike koje je postavio u dva finala Lige šampiona.

U oba ta finala su se sastala sa Barselonom koju je predvodio Pep Gvardiola.

Junajted je bio nemoćan 2009. i 2011. godine protiv Mesija, Ćavija, Inijeste i ostatka družine.

Runi ima osećaj da bi rezultat bio drugačiji da je Ferguson drugačije postavio tim.

Bivši reprezentativac Engleske je pričao o šansama Real Madrida da neutrališu prednost Mančester sitija (2:1), a Runi je rekao: 

"Uvek je teško klubu kao što je Real da uđe u utakmicu i da kaže: 'Mi ćemo predati loptu'. Isto je i sa Junajtedom" - rekao je Runi i potom objasnio svoje reči:

"Mi smo izgubili dva finala Lige šampiona kad smo igrali sa Gvardiolinom Barselonom, pokušali smo da ih pritisnemo visoko i da ih zaobićemo, to je bilo suicidalno!"

Prisetio se reči svog trenera:

"Sećam se da je Ferguson rekao: 'Mi smo Mančester junajted i napašćemo! To je u kulturi ovog kluba', a ja se sve razmišljam: 'Nisam siguran oko toga'"

Otkrio je da se ceo tim pitao isto:

"Mislim da su svi igrači duboko u sebi znali da je ovo pogrešan pristup, da napuštamo ono što nas je dovelo do polufinala, a bez ikakve sumjnje su nas u oba navrata nadigrali!" - smatra Runi!

Barselona je u finalu 2009. slavila 2-0, a 2011. godine sa 3-1, a Runi je na tom meču izjednačio rezultat:

"Možete da budete uvereni u principe kluba, ali isto tako možete da sedite i razmišljate zašto smo izgubili! Za mene nije važno kako igrate na velikim utakmicama Lige šampiona, sve dok pobedite! Pogledajte Liverpul prošle godine, mislim i da Zidan ima isto mišljenje!" - zaključio je Vejn Runi!

PROČITAJTE JOŠ: