Sejduba Suma
FK Partizan
Sejduba Suma

FK Partizan

Sejduba Suma, Foto: FK Partizan

Ne samo što su se plasirali u grupnu fazu Lige Evrope, već su doveli pojačanja na kojima bi im pozavideli i evropski klubovi srednje klase.

Što se tiče odlazaka, Partizan je više prodao, pošto su otišli Milenković, Leonardo, Đurđević, Mihajlović i Vlahović, za ukupno 15 miliona evra, dok je Zvezdin prihod od prodaje bio osam miliona evra.

DOLASCI ZVEZDA: Aleksandar Pešić 750.000, Branko Jovičić 500.000, Milan Rodić 250.000, Marko Gobeljić 100.000, Milan Borjan slobodan, Filip Stojković slobodan, Srđan Babić pozajmljen iz Sosijedada, Vujadin Savić slobodan, Rikardinjo slobodan, Nemanja Radonjić pozajmljen iz Rome, Nenad Krstičić slobodan, Filip Bainović (?).

ODLASCI: Luka i Ivan Ilić (Man. siti) 5 miliona, Mihailo Ristić (Krasnodar) 2 miliona, Srđan Plavšić (Sparta) 1,3 miliona, Filip Manojlović (Hetafe) 1,25 miliona, Marko Petković (Spartak M) slobodan, Marko Poletanović (Gent) kraj pozajmice, Džon Ruiz (Al Feiha) 500.000, Petar Orlandić slobodan, Stefan Ilić slobodan, Aleksandar Luković penzija, Milan Pavkov pozajmljen.

* sume su u evrima

Na drugoj strani, pojačanja su se ispostavila kao pun pogodak.

Da pođemo od reprezentativaca - gledaoci Superlige ponovo mogu da gledaju Vladimira Stojkovića, Zorana Tošića, zatim Aleksandra Pešića, Milana Borjana, Nemanju Radonjića, Nenada Krstičića... Ne treba ispustiti iz vida i da je ovog leta oboren rekord kada je reč o najskupljem transferu Partizana u istoriji: Sejduba Suma plaćen je 1,65 miliona evra Slovanu iz Bratislave.

Mnogi igrači koji su dovedeni kao pojačanja su pokazali da su, maltene, nezamenjivi deo prve postave, poput crveno-belog Branka Jovičića, a posle dužeg vremena večiti mogu da se pohvale da među stativama imaju jake jedinice - Zvezda je poslednji put to imala u Predragu Rajkoviću, a Partizan je imao takvu sigurnost u prethodnom mandatu Vladimira Stojkovića.

DOLASCI PARTIZAN: Sejduba Suma 1,65 miliona, Nemanja R. Miletić 350.000, Vladimir Stojković slobodan, Danilo Pantić pozajmljen iz Čelsija, Zoran Tošić slobodan, Milan Mitrović slobodan, Nemanja Antonov pozajmljen iz Grashopersa, Ognjen Ožegović 300.000, Teofilus Solomon pozajmljen iz Rijeke

ODLASCI: Nikola Milenković (Fjorentina) 5,1 milion, Leonardo (Al Ahli) 4 miliona, Uroš Đurđević (Olimpijakos) 2,5 miliona, Nemanja Mihajlović (Herenven)1,7 miliona, Dušan Vlahović (Fjorentina)1,5 miliona, Aleksandar Subić pozajmljen, Veljko Birmančević pozajmljen

* sume su u evrima

Od igrača, verovatno najiskusniji je Zoran Tošić, ali ne treba zanemariti ni iskustvo Aleksandra Pešića, koji je igrao u Francuskoj, pa Nenada Krstičića iz Serije A, kao ni Zvezdinih Rusa - Jovičića i Rodića...

Vrlo bitan podatak je i da su Partizanova i Zvezdina deca Nemanja Radonjić i Ognjen Ožegović zamenili strane, što je, izgleda, uspostavljanje trenda.