Dušan Tadić (Ajaks)
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN
Dušan Tadić (Ajaks)

EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Dušan Tadić (Ajaks), Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Peto kolo Lige šampiona igra se danas i sutra, a posle njega će mnogo toga biti poznato. Najzanimljivije utakmice večeri su Liverpul - Ajaks, Šahtjor - Real i Lokomotiva - Salcburg. Od ranije obezbeđen plasman u nokaut fazu već imaju Barselona, Juventus, Čelsi, Sevilja, Mančester Siti i Bajern.

U grupi C je praktično sve rešeno. Mančester Siti je već u nokaut fazi. Engleski tim je prvi u grupi sa 12 bodova i maksimalnim učinkom. Večeras gostuju Portu, kom je dovoljan bod u poslednja dva meča, da bi obezbedio prolaz dalje. Važnu utakmicu u borbi za proleće u Evropi i selidbu u Ligu Evrope igraju Marsej i Olimpijakos. Francuzi žele da stignu do prvih bodova, ali i da tim iz Pireja pobede sa više od 1:0, kako bi imali bolji međusobni skor.

Liga šampiona, 5. kolo (utorak):

18.55 Lokomotiva M. – Salcburg

18.55 Šahtjor – Real

21.00 Atalanta – Mitjilend

21.00 Atletiko Madrid – Bajern M.

21.00 B.Menhengladbah – Inter

21.00 Liverpul – Ajaks

21.00 Marsej – Olimpijakos

21.00 Porto – Mančester S.

Zanimljiv epilog bi mogao da se dobije i u grupi B, gde je trenutno neočekivano na čelu Menhengladbah sa osam bodova.

Nemačka ekipa ima šansu da pobedom nad Interom kod kuće izvadi vizu za narednu rundu i istovremeno eliminiše "neroazure".

Tim Antonija Kontea je poslednji sa samo dva boda, a za osminu finala im je potrebno čudo – dve pobede do kraja, kao i da se i ostali rezultati poklope.

Priliku da kolo pre kraja stigne do nokaut faze ima i Real Madrid, koji gostuje Šahtjoru.

U prvom meču iznenadili su ih Ukrajinci, ekipa Zinedina Zidana nije u formi i ne treba očekivati laku pobedu "kraljevskog kluba".

Veoma interesantno će biti u grupi D. Liverpul ima drugu meč loptu, ovoga puta na Enfildu protiv Ajaksa Dušana Tadića. Ukoliko izabrainci Jirgena Klopa ne pobede, situacija se za njih značajno komplikuje. Tu je i Atalanta, koja kao i Ajaks, ima samo dva boda manje od aktuelnog šampiona Premijer lige. Tim iz Bergama je u prošlom kolu slavio u Liverpulu, a u ovom dočekuje Mitjilend, koji je bez bodova. Najrealnije je da se za drugo mesto i prolaz dalje bore Atalanta i Ajaks.

U A grupi se zna da je Bajern prvi, zbog čega je ekipa u Madrid na megdan Atletiku otišla bez Manuela Nojera i Roberta Levandovskog. Atletiko ima samo dva boda više od moskovske Lokomotive, koju sa klupe predvodi Marko Nikolić. Ruski tim ima šansu da trijumfom nad Salcburgom na domaćem terenu obezbedi makar proleće u Evropi i šesnaestinu finala Lige Evrope, što bi bio zavidan uspeh imajući u vidu težinu grupe.

PROČITAJTE JOŠ: