Nemanja Matić
AP/Catherine Ivill
Nemanja Matić, Foto: AP/Catherine Ivill

VAR dao, VAR uzeo. Mančester Junajted je minimalno savladao VBA, ali glavna tema je sudija Dejvid Kut. Svašta se dešavalo na Old Trafordu i sigurno je da će VAR tehnologija ponovo biti na udaru, ali i način njene primene od strane pojedinih arbitara. 

Sudija Kut je prvo svirao penal za VBA na startu drugog poluvremena, posle kontakta Bruna Fernandeša i Konora Galahera, ali je naknadno gledao snimak i preinačio odluku.Takva odluka je šokirala goste iz Birmingema, ali ni tu nije bio kraj.

Samo nekoliko minuta kasnije, sudija je pokazao na najstrožu kaznu za domaćina. Darnel Furlong je igrao rukom i tu ništa nije bilo sporno, ali jeste to što je na početku akcije Fred, čini se, napravio faul. Sudija ipak nije reagovao, potvrdio je da je penal za Đavole, a onda kreće novi haos. Golman Sem Džonston odbranio udarac Fernandeša, ali je ranije izašao sa gol crte. pa je sudija naredio da se udarac ponovi. Iz ponovljenog penala je bio precizniji i doneo prvu pobedu Junajtedu ove sezone na Old Trafordu.

Nemanja Matić je bio jedan od zapaženijih u Junajtedu za 90 minuta, dok je Branislav Ivanović izašao iz igre u 79. minutu, kad ga je zamenio ofanzivniji Filip Krovinović.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Milan

21.11.2020 23:49

навлачење, слично као миљеници