Jovančić, Joveljić i Jevtović slave gol Zvezde
Marko Metlaš
Jovančić, Joveljić i Jevtović slave gol Zvezde

Marko Metlaš

Jovančić, Joveljić i Jevtović slave gol Zvezde, Foto: Marko Metlaš

KRAJ UTAKMICE 

89' Ritam utakmice na "Marakani" je u potpunom padu i čini se da obe ekipe jedva čekaju da sudija odsvira kraj meča.

76' Goool! 3:0 za Zvezdu, strelac Jevtović koji postiže prvenac za novi klub tako što je lepo otvorio stopalo nakon asistencije kapitena Nenada Milijaša.

73' Zvezda rutinski privodi meč kraju i već je glavom okrenuta ka utorku i utakmci protiv Suduve.

51' Goool! 2:0 za Zvezdu, strelac Dejan Joveljić na asistenciju Ebisilija. Moguće da je bilo i malog ofsajda kod pogotka Zvezdinog omladinca.

46' Počelo je drugo poluvreme. Trener gostiju vrši prvu izmenu i umesto Tasića na teren šalje Nedeljkovića.

POLUVREME - Zasluženo vođstvo Zvezde, koja istina nije imala mnogo prilika u ovom delu igre, ali je držala posed i zaslužila da sa prednošću ode na odmor.

Marko Gobeljić kapiten na ovom meču

Marko Metlaš

Marko Gobeljić kapiten na ovom meču, Foto: Marko Metlaš

44' Atraktivan pokušaj napadača gostiju Dimitrova, koji je zahvatio loptu polumakazicama, ali nije bio precizan pošto je lopta završila preko gola. Gosti nagoveštavaju da se nisu predali.

41' Goool! Zvezda vodi 1:0, strelac Dušan Jovančić. Bivši kapiten Vojvodine je pokupio loptu posle stative defanzivca Miloš Degeneka i uz pomoć rivala konačno matirao Vranjance.

40' Novajlija Jevtović je ponovo bio u prodoru i pokušao je da nađe put do mreže, ali kao i u prethodnom napadu golman Đurić je izašao kao pobednik. Nedugo zatim je izveo i mlak centaršut.

32' Zvezda bez prave završnice i konkretnog šuta ka golu gostiju, izuzev pokušaja Jovančića koji je završio na stativi. Ruku na srce, tome u prilog ide i velika disciplina Vranjanaca koji prilično uspevaju u nameri da neutrališu šampiona.

24' Sve veći pritisak crveno-belih kako poluvreme odmiče. Novajlija Jovančić se brzo uklopio u ekipu i u poslednjem napadu šampiona Srbije pokazao je raskošnu kreativnost kada je jednog od saigrača uposlio petom.

19' Stativa za Zvezdu posle šuta nekadašnjeg kapitena Vojvodine Dušana Jovančića.

17' Najbolja prilika za crveno-bele u dosadašnjem toku meča, ali novajlija Milan Jevtović nije uspeo da savlada golmana Đurića.

8' Prvi korner za Crvenu zvezdu, ali Ebisilijo se nije proslavio prilikom centaršuta!

2' Kakva šansa za Vranjance! Napadač gostiju Suraka je na isteku drugog minuta utakmice pogodio stativu i nagovestio da Zvezdi neće biti lako večeras.

20.05 Meč je upravo počeo. Glavni sudija Ilija Brdar dao je znak da meč počne, a prvi napad će imati gosti iz Vranja. Pre početka utakmice održan je minut ćutanja za nedavno preminulog bivšeg kapitena crveno-belih Gorana Bunjevčevića i nekadašnjeg sudije Branimira Babarogića.

19.56 - Kompletni sastavi za obe ekipe. U protkokolu nema Radonjića, Rodića, Krstičića...

Sastavi Crvena zvezda-Dinamo Vranje

Printskrin

Sastavi Crvena zvezda-Dinamo Vranje, Foto: Printskrin

 - Uprkos sunčanom vremenu, stadion Crvene zvezde je poluprazan. Očigledno da se sezona odmora i neatraktivnost protivnika ubili želju publici da dođe u većem broju na najveći srpski stadion.

19.42 - Poznat je sastav crveno-belih za ovu utakmicu. Trener Vladan Milojević se odlučio da šansu pruži uglavnom rezervistima, na golu će debitovati Zoran Popović, dok će od prvog minuta zaigrati i mladi Aleksa Terzić.

 Fudbaleri Crvene zvezde kreću u odbranu titule u domaćem prvenstvu utakmicom protiv Dinama iz Vranja na svom stadionu, a ovim mečom se otvara i nova sezona u Superligi Srbije.