Ričmond Boaći, Crvena zvezda 2017/18.
Marko Metlaš
Crvena zvezda Mačva slavlje

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda Mačva slavlje, Foto: FK Crvena zvezda

 

Kraj meča. Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Mačvu u osmini finala Kupa Srbije rezultatom 1:0.

89' Pokušao je Vujasin iz slobodnog udarca. Namera mu je bila da lopta zakači nekoga od brojnih igrača u kaznenom prostoru Zvezde, ali je ipak siguran golman Popović.

79' Zvezda je zadovoljna sa rezultatom, kontroliše igru i ne dopušta protivniku da im ugrozi gol.

71' Sjajna je ovo bila šansa da Mačva stigne do izjednačenja. Degenek je loše vratio loptu, iznenadno je ušao u šansu napadač Mačve, međutim na vreme je uleteo Popović i spasao mrežu.

69' Marin solidno gađa sa ugla šesnaesterca, pokušao je da plasira loptu, ali pored gola.

66' GOOOOOOOOOOOL! Boaći se iskupio za promašaj sa bele tačke i 1:0. Izborio se za loptu, lepo se okrenuo u kaznenom, nisu mu ništa mogli defanzivci Mačve i to je pogodak.

59' Užasan penal Boaćija! Šutirao je pored gola, i to izuzetno slabo, neće Zvezdu pa neće.

57' Penal za Zvezdu. Rukom je igrao Pejović.

56' Jedan neverovatan udarac Mačve iskosa sa leve strane, međutim zaista se bacio Popović poput mačke i uspeo vrhovima prstiju da zakači loptu koja je otišla u korner.

50' Ukoliko bude nerešeno nakon 90 minuta, odmah se izvode jedanaesterci. Kako sada deluju stvari na terenu, ni takav ishod nije nemoguć. Nema mnogo ideja Crvena zvezda, ali videćemo, svakako stežu obruč oko gola Mačve.

Drugo poluvreme je počelo. Nema izmena ni na jednoj strani.

Kraj poluvremena. Zvezda je dominirala, ali nije uspela tu dominaciju da pretvori u gol. Mačva uspešno odoleva i rezultat je 0:0.

42' Velika šansa za Boaćija. Puletić je loše procenio let lopte, ona je išla ka Boaćiju, koji je propustio veliku šansu.

37' Vulić udara jako po lopti, preko 20 metara sa desne strane. Još jednom izuzetno siguran Puletić i još jednom odbija loptu u korner. Nakon akcije iz udarca iz ugla opet je Zvezda imala polušansu, međutim raščišćava jedan fudbaler mačve ispred gol linije.

Ričmond Boaći

Marko Metlaš

Ričmond Boaći, Foto: Marko Metlaš

30' Degenek je imao priliku i čak nogom uspeo da zahvati loptu u kaznenom Mačve, međutim preslab je to bio udarac da bi se savladao golman Mačve.

27' Šansa za Stefana Ilića! Uspeo je Popović da spase svoj gol, uleteo je na vreme u udarac fudbalera Mačve, ali Zvezda bi ozbiljno trebalo da shvati ovo upozorenje.

26' Solidan napad Mačve, Srđan Babić interveniše u poslednjem trenutku na centaršut i izbija loptu van šesnaest.

21' Odličan slobodan udarac Vulića. Puletić je ipak malo zakačio loptu koja je dohvatila i prečku nakon toga, te otišla u korner.

Crvena zvezda - Mačva

Alo! V.Marković

Crvena zvezda - Mačva, Foto: Alo! V.Marković

16' Zvezda ne uspeva u ovim trenucima da ozbiljnije zapreti. Imaju izabranici Vladana Milojevića veći posed, međutim nema konkretnih napada i lepih akcija.

9' Vrhunski udarac Kanjasa sa preko 25 metara. Morao je Puletić da reaguje i odbio je loptu u korner.

3' Velika šansa za Boaćija već na startu. Prilično neprijatan sudar na kraju Zvezdinog špica i golmana Mačve. Boaći je uklizao i nije mogao da se zaustavi, mora pomoć da se ukaže i njemu i Puletiću.

18:00 Meč je počeo!

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Danilo Grujić

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Popović - Gajić, Degenek, Babić, Gobeljić - Vulić, Kanjas - Simić, Nikolić, Van la Para - Boaći.

sastavi pred meč Crvene zvezde i Mačve

Sofascore printscreen

sastavi pred meč Crvene zvezde i Mačve, Foto: Sofascore printscreen

Trener: Vladan Milojević

MAČVA (4-2-3-1): Puletić - Dukić, Jevtić, Mijailović, Pejović - Božić, Jovanović - Marković, Ilić, Vujasin - Ašćerić.

Trener: Dragan Aničić

Zbog "Kosovo je Srbija" dobijamo zabranu koja nam drastično umanjuje šanse za Evropsko prvenstvo

AUTOR: Kurir/Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 20.11.2019. 16:48 - 20.11.2019. 16:54 Ovo ne smeju da urade. UEFA, Kosovo, Foto: Wikipedia Disciplinska komisija UEFA pokrenula je postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog dešavanja na meču kvalifikacija Srbija - Ukrajina. Razlog za to transparent s natpisom "Kosovo je Srbije", kao i skandiranje navijača "Kosovo je srce Srbije".

Fudbaleri Crvene zvezde od 18 časova dočekuju Mačvu u okviru zaostalog meča osmine finala Kupa Srbije u fudbalu.

Utakmica je trebala da se odigra krajem oktobra, ali zbog obaveza crveno-belih u Ligi šampiona, odlučeno je da bude pomerena.

Milojević Vladan

(AP Photo/Ian Walton)

Milojević Vladan, Foto: (AP Photo/Ian Walton)

Vladan Milojević će "promešati karte" i dati šansu nekim fudbalerima sa manjom minutažom ove sezone, kako bi ove standardne sačuvao za utakmicu protiv Bajerna naredne sedmice.

Mačva ima očajnu sezonu i trenutno se nalazi na poslednjem mestu u Superligi Srbije bez ijedne pobede, dok je Crvena zvezda na prvom mestu sa samo jednim porazom i remijem.

 

Komentari (1)

Mile Jagodinac

20.11.2019 20:07

Zvezda savladala Mačvu 1:0 majke ti uspeh