Crvena zvezda Hofenhajm
EPA
Crvena zvezda Hofenhajm

EPA

Crvena zvezda Hofenhajm, Foto: EPA

Borili su se crveno-beli, pokazali Nemcima da mogu da se nose sa njima, u nekoliko navrata pretili moćnijem rivalu, ali se nije dalo. Hofenhajm jeste bio bolji rival, ali je rezultat mogao da bude drugačiji da su crveno-beli bili nešto smireniji u završnici svojih napada. Znalo se da će biti teško, znalo se da ide na noge ekipi koja je favorit za prvu poziciju u grupi, ali pokazao je šampion Srbije da može da se nosi sa Bundesligašem.

Sasvim solidna partija ekipe Dejana Stankovića mogla je da bude krunisana velikim bodom iz Zinshajma, ali se na kraju, svakako, ne vraća kući pognute glave. 

Tvrda utakmica viđena je ove večeri na stadionu Rajn-Neker. Velikih šansi nije bilo na obe strane, Nemci su bili konkretniji u prvom poluvrmenu, čak je Dabur tukao stativu u 44. minutu. Pre toga je Falćineli ostao kratak nakon centaršuta Rodića, a onda je isto prošao i Spiridonović. Zvezda je u tom periodu bila bolji rival, ali nije uspela da naplati inicijativu.

Na startu drugog dela igre Strahinja Eraković je sjajno pogodio gol Nemaca, ali je bio u ofsajdu. Delovalo je kao da će se ovaj duel i završiti bez pogodaka, ali onda prilično sumnjiva situacija u 65. minutu. Akpoguma neoprezno startuje nad Veljkom Nikolićem, sudija Ernandez pokazuje da se igra nastavi, a onda iz istog napada Baumgartner pogotkom kruniše odličan centaršut Sebastijana Rudija. Dejan Stanković se bunio, a nakon rasprave sa sudijom zaradio i isključenje.

Da postoji VAR u Ligi Evrope, vrlo je moguće da bi ovaj pogodak bio poništen, ovako, ostaje žal za kontroveznom odlukom španskog arbitra koja je na kraju promenila tok meča. Zvezda je preuzela inicijativu, pretila u nekoliko navrata, ali nije uspela da ugrozi gol Bauma.

Na kraju se Dabur na neki način osvetio za eliminaciju u plej-ofu Lige šampiona iz 2018. godine kada je nosio dres Salcburga, pa je potvrdio trijumf u 92. minutu.

Vremena za tugovanja nema, ali i zašto bi ga bilo posle sasvim dobre predstave crveno-belih koji već narednog četvrtka na Marakani dočekuju Slovan iz Libereca (18.55). Česi su u istom terminu večeras pobedili Gent sa 1:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Da li će Crvena zvezda proći grupnu fazu u Ligi Evrope?

 

HOFENHAJM - CRVENA ZVEZDA 2:0 (0:0)

Baumgartner u 64. minutu, Dabur u 93. minutu za Hofenhajm

Žuti kartoni: Falćineli, Sanogo

Stadion: Rajn-Neker Arena (Zinshajm), Sudija: Alehandro Ernandez (Španija)

HOFENHAJM: Baum - Akpoguma, Poš, Fogt - Rudi, Griliš (od 46. Samaseku), Sesenjon (od 90. Skov), Baumgartner (od 78. Bebou), Gaćinović (od 46. Gajger)- Dabur, Belfodil (od 78. Larsen).

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Eraković, Milunović, Degenek – Gajić (od 85. Simić), Sanogo (od 75. Petrović), Nikolić, Rodić – Katai (od 75. Vukanović), Spiridonović (od 75. Ben) – Falčineli (od 85. Pavkov). 

KRAJ!

93. minut - GOOOL! Dabur potvrđuje pobedu!

90. minut - Gledaćemo još pet minuta nadoknade.

90. minut - Poslednja promena kod domaćih. Skov menja Sesenjona.

87. minut - Zvezda pritiska Nemce, ali za sada bez udarca ka golu.

85. minut - U igri je Pavkov, a van igre ide Falćineli. Na teren ide i Veljko Simić koji menja Gajića.

78. minut - Još dve izmene kod domaćih. Bebou menja strelca jedinog pogotka Baumgartnera, dok Belfodil ustupa mesto Larsenu.

75. minut - Tri promene u redovima Zvezde. Vukanović menja Kataija, Petrović umesto Sanoga, a Ben na terenu umesto Spiridonovića.

73. minut - Ponovo preti Zvezda preko Sanoga, ali od svega samo korner.

69. minut - Sanogo je bio blizu! Nakon centaršuta Kataija iz kornera lopta je došla do vezista crveno-belih koji je uputio udarac glavom, ali je on završio preko gola.

68. minut - Sada žuti karton i za Sekua Sanoga nakon oštrog starta.

65. minut - Bunio se Milan Borjan, bunio se i Dejan Stanković. Trener Zvezde je zaradio isključenje, a golman crveno-belih žuti karton.

64. minut - GOOOOL! Hofenhajm stiže do prednosti, Baumgartner nakon centaršuta Rudija. Pre pogotka desila se sumnjiva situacija kada je Akpoguma oštro startuvao nad Nikolićem koji je ostao na travi, ali su Nemci nastavili napad i završili ga pogotkom.

51. minut - Dabur je šutirao, ali Borjan brani.

47. minut - Prelepo je sada Eraković zatresao mrežu Hofenhajma, ali se pre toga našao u ofsajdu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Dve promene kod domaćih, Samaseku ulazi umesto Griliša, a umesto Gaćinovića na terenu Gajger.

POLUVREME!

Crvena zvezda Hofenhajm

EPA

Crvena zvezda Hofenhajm, Foto: EPA

44. minut - Najbolja prilika za Hofenhajm. Lopta je prošla pored Borjana nakon šuta Dabura, ali je stativa stala na put Izraelcu. U međuvremenu je Falćineli dobio žuti karton zbog oštrog starta.

41. minut - Zvezda je sada mogla do vođstva! Nakon centaršuta Rodića, Spiridonović je mogao samo da gurne loptu u mrežu, ali je ostao kratak!

35. minut - Odličan napad Zvezde, Rodić je odlično probio po levom boku i uputio pas ka Falćineliju, ali je lopta išla iza leđa Italijanu. Bila je ovo dobra šansa da se ugrozi gol Nemaca.

25. minut - Pada Gaćinović u kaznenom, ali sudija Ernandez odmahuje rukom.

23. minut - Nova pretnja po gol Zvezde, Borjan brani udarac Munasa Dabura.

8. minut - Prvi pokušaj Zvezdinih fudbalera. Falćineli je šutirao iz okreta sa nekih 20 metara, a lopta ide pored gola.

3. minut - Baumgartner je probao atraktivno. Makazice veziste Hofenahjma, ali lako to hvata Borjan.

21.00 - Utakmica je počela!

20.45 - Igrači oba tima su spremni za početak!

20.42 - Poslednji duel sa nemačkim timom, crveno-beli ne pamte po lepom. Prošle sezone dva puta su poraženi od šampiona Evrope Bajerna. U Minhenu je bilo 3:0, dok su u Beogradu Bavarci bili silni sa 0:6. Ipak, "delije" se nadaju da bi Zvezda mogla da ponovi rezultat protiv Kelna iz 2018. godine kada je Bundesligaš savladan u dva navrata (1:0, 0:1).

20.24 - Na stadionu Rajn-Neker pronašli su rešenje kako da i u doba korone na stadionu omoguće dolazak navijačima. Svaka druga stolica je izvađenja, a biće vraćena kada za tako nešto dođe vreme.

20.18 - Pored utakmica u Nemačkoj, pratićemo i drugi meč Zvezdine grupe između Libereca i Genta. Taj duel počinje takođe u 21.00.

19.52 - Što se tiče klupe za rezervne igrače tu su: 

Hofenhajm: Skova, Samasekua, Pentke, Larsen, Geiger, Bebou, Adamjan, Bogarde, Klaus.

Zvezda: Popović, Ćopić,Pankov, Pavkov, Njegoš Petrović, Simić, Gavrić, Ben, Radulović, Gobeljić, Vukanović, Krstović.

19.40 - Trener Crvene zvezde Dejan Stanković odlučio je da iznenadi sa sastavom. Crveno-beli će po po prvi put igrati u formaciji 3-4-2-1 sa tri štopera.

Borjan – Eraković, Milunović, Degenek – Gajić, Sanogo, Nikolić, Rodić – Katai, Spiridonović – Falčineli.

19.15 - Navijači Crvene zvezde su igrače na meč ispratili bakljadom.

18.47 - Zvezda se do sada nijednom nije sastala sa ekipom Hofenhajma koja je tek u prethodnih nekoliko godina doživela veliki procvat. Večaras će dva tima po prvi put ukrstiti koplja.

18.05 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču prvog kola grupe L Lige Evrope između Hofenhajma i Crvene zvezde. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz malog nemačkog sela Zinshajma.