Srbija - Ukrajina
Alo Marko Metlas
Srbija - Ukrajina

Alo Marko Metlas

Srbija - Ukrajina, Foto: Alo Marko Metlas

Orlovi su na vreme poveli pogotkom Tadića iz jedanaesterca koji je upravo on iznudio. Ipak, Jaremčuk je izjednačio rezultat pre odlaska na odmor i vratio neizvesnost.

Ponovo je vrlo dobru igru tim Ljubiše Tumbakovića naplatio pogotkom Aleksandra Mitrovića, ali je slavlje "orlova" na oproštaju od kvalifikacija u poslednjem trenutku meča pokvario Besedin.

Činjenica je da zbog pobede Portugalije na gostovanju Luksemburgu (2:0) ovaj meč nije imao rezultatski značaj smanjuje žal za dva ispuštena boda, ali se može reći da je Srbija ipak zaslužila da pobedom stavi tačku na ovaj kvalifikacioni ciklus.

"Orlovima" preostaje da se kroz baraž Lige nacija bore za plasman na EURO 2020. godine, a prvi rival biće im Norveška. Ukoliko budu bolji u tom duelu u finalu baraža će imati priliku da pobedom ostvare cilj i plasiraju se na Evropsko prvenstvo.

90+3' Kraj utakmice!

90+3' GOL! Besedin 2:2!

90' Još tri minuta do kraja utakmice, Srbija je sve bliže da pobedom završi kvalifikacije, ali i sve dalje od plasmana na EURO jer je Portugal poveo sa 2:0 u Luksemburgu. Izvesno je da će "orlovi" tražiti plasman na kontinentalnu smotru kroz baraž Lige nacija.

88' Poslednja promena u redovima gostiju, Šakov je zamenio Milanovskog.

84' Prekršajem Kolarov zaustavlja napad gostiju koji je obećavao. Kapiten Srbije kažnjen je zbog ovog poteza žutim kartonom. 

82' Poslednja promena Tumbakovića na utakmici: Sergej Milinković Savić je u igri umesto Radonjića.

76' Nova izmena u redovima "orlova", Milivojević je u igri umesto Nemanje Maksimovića. Istovremeno gosti su izvršili dvostruku izmenu, izašli su Kovalenko i Cigankov, dok su u igri Šepeliev i Besiedin.

72' Nova prilika za Mitrovića. Napadač Srbije šutirao je iskosa sa desne strane pravo u Pjatova.

70' Prva izmena na utakmici. Umesto Ljajića u igri je Gaćinović. 

67' Odlično Srbija funkcioniše u defanzivi i strpljivo vreba šansu da iz kontre stavi tačku na ovaj meč.

56' GOOOL! Mitrović - 2:1! Srbija ponovo vodi! Fenomenalni napadač odlično je reagovao na levoj stativi i stigao do desetog gola u kvalifikacijama.

55' Centaršut gostiju u peterac Srbije završio je u rukama Rajkovića.

49' Lucidan potez Ljajića koji je odličnim udarcem sa levog boka stavio na velike muke Pjatova. Golman gostiju je krajnjim naporima sačuvao mrežu.

Srbija - Ukrajina

Alo Marko Metlas

Srbija - Ukrajina, Foto: Alo Marko Metlas

47' Milenković je uputio centaršut sa desnog boka, pravo u ruke Pjatova.

46' Počelo je drugo poluvreme!

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Велика борба на нашем највећем стадиону. ???? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #SrcemSvim #Orlovi #Srbija #FSS

A post shared by Football Association of Serbia (@fudbalskisavezsrbije) on Nov 17, 2019 at 6:39am PST

45' Kraj prvog poluvremena! Srbija je rano stekla prednost golom Tadića. Gosti su preko Jaremčuka izjednačili pa rivali na odmor odlaze sa nerešenim rezultatom. U drugom meču naše grupe Portugalija vodi na gostovanju Luksemburgu sa 1:0 i ukoliko trijumfuje, "orlovima" ni pobeda neće biti dovoljna za plasman na EURO 2020 i svoje mesto na prestižnom takmičenju će morati da traže protiv Norvežana.

45' Jaremčuk je odlično zapretio, stavio na muke Rajkovića i iznudio korner. Golman Srbije odlično je reagovao posle udarca iz ugla i otkolonio opasnost.

39' Potpuno se rasplamsala igra. Obe reprezentacije pokazuju želju da stignu do prednosti, igraju spuštenog garda, ali od gola gostiju nije bilo pravih šansi.

34' Radonjić je prvi igrač u redovima Srbije koji je zaradio žuti karton.

31' GOL! Jaremčuk - 1:1! Iskoristio je napadač Ukrajine prostor između defanzivaca Srbije i glavom doneo izjednačenje.

29' Radonjić je još jednom demonstrirao neverovatnu brzinu zahvaljujući kojoj se našao u šansi. Ponovo su Ukrajinci morali grčevito da se brane pred napadom Srbije.

28' Ljajić je optobao udarac, šutirao je snažno mada neprecizno.

Srbija - Ukrajina

Alo Marko Metlas

Srbija - Ukrajina, Foto: Alo Marko Metlas

26' Prilika za Srbiju posle kornera, Milenković je bio u centru pažnje. Ipak, Pjatov odlično reaguje.

23' Jaromalenko je pogodio stativu iako je gol Srbije bio potpuno otvoren. Najbolji strelac Ukrajinaca dočekao je odbijenu loptu, šutirao iz prve sa oko 13 metara, ali je sreća bila uz "orlove".

20' Odlično Kolarov drži konce naše odbrane, uprkos tome Jaromalenko je našao prostor za šut koji je Rajković sa lakoćom zaustavio.

14' Ukrajinci su se probudili posle primljenog gola, ali naš tim odlično kontroliše utakmicu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

?? 1-0 ??

A post shared by Football Association of Serbia (@fudbalskisavezsrbije) on Nov 17, 2019 at 6:16am PST

9' GOOOL! Tadić -1:0! Rutinski izveden penal za vođstvo "orlova"!

8' Penal za Srbiju! Lopta je posle udarca Tadića pogodila u ruku Matvijenka koji je tom prilikom dobio i žuti karton!

7' Nemanja Gudelj je prvi oprobao udarac. Šutirao je sa više od 20 metara ali pravo u golmana gostiju.

5' Srbija je krenula znatno motivisanije i agilnije, ipak bez konkretne pretnje u prvim minutima meča.

1' Utakmica je počela! Srbija za plasman na EURO 2020. mora da pobedi Ukrajinu i da se nada da Portugalija neće trijumfovati na gostovanju Luksemburgu.

Tumbaković je odlučio da na klupi za rezerve ostavi Luku Milivojevića i Sergeja Milinkovića-Savića! 

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO 10.KOLO!

SRBIJA - UKRAJINA

Početak utakmice: 17. nov. 2019, 15:00

Mesto: Beograd

Stadion: "Rajko Mitic"

Sudija: Bobby Madden, Škotska

SASTAVI

SRBIJA: (4-2-3-1): Rajković - Milenković, Nik. Maksimović, Kolarov, Rodić - Gudelj, Nem. Maksimović - Tadić, Lajić, Radonjić - Mitrović.

Trener: Ljubiša Tumbaković

UKRAJINA: (4-1-4-1): Pjatov - Karavajev, Krivcov, Matvijenko, Mukolenko - Sidorčuk - Cigankov, Kovalenko, Malinovski, Jarmolenko - Jaremčuk.

Trener: Andrej Ševčenko

Srbija - Ukrajina postave

printscreen

Srbija - Ukrajina postave, Foto: printscreen

 

Fudbaleri Srbije igraju na stadionu "Rajko Mitić" utakmicu 10. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv selekcije Ukrajine!

Ove dve reprezentacije su odigrali jedan meč u Lavovu, gde je domaća selekcija nanela jedan od najtežih poraza od kada "Orlovi" igraju kao samostalna reprezentacija Srbije!

Pogledajte kako izgleda novi stadion reprezentacije Albanije, jedna stvar bode oči! (FOTO/VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/M.D DATUM I VREME: 17.11.2019. 10:10 Albanci su služebno otvorili novi stadion u Tirani! Albanija stadion, Foto: printscreen/twitter Na novom stadionu "Air Albania" koji može primiti 22.500 gledalaca, će isključivo igrati albanska reprezentacija, a ova izgradnja je u vlasništvu njihovog fudbalskog saveza!

Tada je Srbiju predvodio Mladen Krstajić, a dve strane su tada postigle sporazumni dogovor o raskidu! Njega je na klupi nasledio Ljubiša Tumbaković koji je na svom debiju poražen od Portugala, a potom je vezao tri pobede nad Paragvajem (prijateljska), Litvanijom i Luksemburgom. 

PROČITAJTE JOŠ:

Da bi se Srbija plasirala na Evropsko prvenstvo potrebno je pravo čudo da se desi! Sudbina nije prepuštena u našim rukama, ukoliko Srbija pobedi Ukrajinu sve nade "orlova" će biti usmerene ka Luksemburgu koji ne sme da dozvoli Portugalcima da trijumfuju!

Selektor Srbije, Ljubiša Tumbaković je uoči meča izjavio:

"Ništa nismo prepustili slučaju, napravljena je detaljna analiza, bilo je interesantnih stvari na utakmici protiv Luksemburga, taktičkih propusta, videćemo kako će to da bude protiv jačeg rivala. Šanse su nam minimalne za plasman, ali rezultat koji treba da ostvarimo nama je interesantan. ", rekao je Tumbaković.

O čemu je još pričao možete da pročitate u linku ispod!

Tumbaković: "Pobeda protiv nas je prelomila ove kvalifikacije u njihovu korist"

AUTOR: Alo.rs/M.D DATUM I VREME: 16.11.2019. 16:18 takmica između Srbije i Ukrajine igra se sutra od 15 sati na stadionu "Rajko Mitić"! Ljubiša Tumbaković, Foto: fss.rs Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković izjavio je danas da će ekipa, bez obzira na male šanse za plasman na EURO 2020, sa mnogo motiva izaći na teren protiv Ukrajine u poslednjem kolu.

Selektor Ukrajine, Andrej Ševčenko izjavio je da mnogo ceni rivala:

"Mi veoma poštujemo Srbiju i pripremamo se samo za meč. "Svi igrači su dobro, spremamo se za meč maksimalno ozbiljno, važno nam je da odigramo dobro jer i Srbija želi pobedu", rekao je Ševčenko na konferencijinza medije na stadionu Rajko Mitić.

O čemu je još pričao možete da pročitate u linku ispod!

Ševčenko ne popušta Srbima, najavio borbu i osvrnuo se na sukob navijača

AUTOR: Tanjug, Alo.rs/ I. Dž. DATUM I VREME: 16.11.2019. 18:29 Selektor fudbalske reprezentacije Ukrajine Andrej Ševčenko izjavio je danas da veoma poštuje tim Srbije i da se njegova selekcija maksimalno priprema za meč, uprkos tome što je već obezbedila plasman na EURO 2020.

Najbolji srpski fudbaler Dušan Tadić je izjavio uoči meča: 

"To je jedan od težih poraza, svi koji smo igrali tu utakmicu osećamo dozu odgovornosti, bili su bolji, dominirali su, mi smo igrali loše i sad ćemo pokušati da im se koliko-toliko revanširamo", rekao je Tadić na konferenciji za medije.

O čemu je još pričao možete da pročitate u linku ispod!

Tadić najavio revanš Ukrajincima, pa zamolio navijače da dođu u što većem broju!

AUTOR: Tanjug-alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 16.11.2019. 15:53 Utakmica između Srbije i Ukrajine igra se sutra od 15 sati na stadionu "Rajko Mitić". Dušan Tadić, Foto: AP/Armando Franca Najbolji srpski fudbaler Dušan Tadić, uoči sutrašnje utakmice protiv Ukrajine u kvalifikacijama za EURO 2020, izjavio je da će ekipa učiniti sve da se revanšira rivalu za poraz u Lavovu 5:0.

BONUS VIDEO 

Dušan Tadić besan nakon Luksemburga: "Ne može bez trčanja da se igra"