Mehdi Taremi (Porto)
EPA-EFE/ESTELA SILVA
Mehdi Taremi (Porto)

EPA-EFE/ESTELA SILVA

Mehdi Taremi (Porto), Foto: EPA-EFE/ESTELA SILVA

90+4. minut: Ronaldo je tražio penal, ali je sudija odmah odmahnuo rukom.

90+3. minut: Ščesniju je ispala lopta pred golom, ali ga je odbrana spasila.

90+1. minut: Dijego Karlos je sa desetak metara gađao bliži ugao, ali je golman Hic spreči izjednačenje.

90. minut: Sančo je posle sjajne finte šutirao sa ivice kaznenog i za nekoliko centimetara promašio. Haland je dobio žuti karton.

87. minut: Požuteo je i Demiral zbog udaranja rukom.

84. minut: Lopta iz slobodnog udarca ubačena je u peterac, dok je odbrana Borusije "spavala" utrčao je de Jong i samo postavio nogu, Sevilja - Borusija Dortmund 2:3.

82. minut: Rabio je probio po levoj strani, uputio centaršut na drugu ka Kijezi koji je na 13 metara poklopio loptu i pogodio suprotan ugao, Porto - Juventus 2:1. Danilo je minut ranije dobio žuti karton.

77. minut: Morata je imao odličnu šansu, sa sedam metara iskosa pogodio je golmana Marću, naknadno je i sudija svirao ofsajd.

76. minut: Pepe je probao da udari Demirala, ali ga je promašio. Na njegovu sreću sudija to nije video

74. minut: Rodrigez je sa 22 metra iz slobodnog udarca pogodio stativu gola Borusije. Oliveira je još jednom šutirao sa 18 metara, ali je Ščesni ukrotio loptu bez problema.

73. minut: Humels je faulirao de Jonga i dobio žuti karton, prva je to opomena na meču u Andaluziji. U prvom poluvremenu bilo je samo šest faulova!

72. minut: Rodrigez je kod Sevilje zamenio Đordana. Svih pet izmena obavio je trener Lopetegi

71. minut: Belingem je uputio šut sa dvadesetak metara, Bono je jedva odbranio.

68. minut: Makazice Korone sa 13 metara, jedva je Ščesni izvukao loptu ispod prečke, iako šut nije bio jak, skrenuo je loptu u korner.

66. minut: Grujić je zamenio strelca Maregu.

65. minut: Eskudero je utrčao u srce kaznenog, dobio je loptu, ali je izblokiran u mat poziciji.

64. minut: Morata je kod Juventusa zamenio Mekenija. De Liht je dobio žuti karton.

60. minut: Tores, de Jong i Munir El Hadadi su ušli kod Sevilje umesto Susa, En Nesirija i Gomeza.

57. minut: Luis Diaz je zamenio Otavija kod Porta.

52. minut: Oliveira je ušao u kazneni, šutirao sa 13 metara sa sredine, Ščesni je spasao Juventus da ne bude u minusu tri gola.

46. minut: Opet šok za Staru damu na početku poluvremena, prodor po desnoj strani, lopta ubačena po zemlji u kazneni, prihvatio je Marega i matirao Ščesnog, Porto - Juventus 2:0. U Andaluziji Nemanja Gudelj je ušao umesto Ivana Rakitića.

2. POLUVREME:

44. minut: Haland je oteo loptu na polovini terena, u kontri je posle dodavanja rutinski matirao golmana rivala, Sevilja - Borusija Dortmund 1:3.

35. minut: Demiral je zamenio povređenog Kjelinija.

34. minut: Samo što je prišao kaznenom Haland je opleo po lopti, jedva je golman odbranio i loptu poslao u korner.

27. minut: Haland je uzeo loptu na sredini terena, slalomašio je između trojice, a kada je došao pred kazneni odložio je loptu Sanču, usledio je dupli pas i bacanje Halanda, bocnuo je loptu sa šest metara pored golmana, Sevilja - Borusija Dortmund 1:2. Sedmi gol Halanda ove sezone u Ligi šampiona.

22. minut: Novo poigravanje igrača Stare dame u svom kaznenom, Ščesni je loše ispucao, usledio je opasan šut, ali se De Liht bacio u blok i lopta je završila u korneru.

19. minut: Zatišje, a onda bomba. Mahmud Daud je sa više od 20 metara šutirao i "pocepao" mrežu Andalužana, Sevilja - Borusija Dortmund 1:1.

7. minut: Prva prava akcija domaćina i gol. Suso je na ivici kaznenog fintom poslao rivala "po burek", šutirao je sa 17 metara, pred petercom je zakačio štoper gostiju Humels i prevario je golman Hica, Sevilja - Borusija Dortmund 1:0.

1. minut: Samo što je krenulo - gol. Betankur i Ščesni su se poigravali u kaznenom, usledio je loš pas štopera ka golmanu, uklizao je Ščesni, ali i Mehdi Taremi, Iranac je bio uspešniji, poslao je loptu u mrežu italijanskog tima, Porto - Juventus 1:0.

1. POLUVREME:

Krenula je završnica Lige šampiona. Trofej brani Bajern.

Prvo veče osmine finala obeležio je Kilijan Mbape, het-trikom je u Kataloniji srušio Barselonu (4:1), dok je Liverpul kao gost pobedio Lajpcig (2:0).

Porto dočekuje Staru damu sa Kristijanom Ronaldom, koja će teško do odbrane titule u Seriji A.

U redovima domaćina je Marko Grujić, meč će početi sa klupe. Za Porto zbog povreda ne igraju Markano i Mbaje, a za goste Artur, Kuadrado i Izrael.

Sevilja Nemanje Gudelja (meč počinje sa klupe) dočekuje Milionere iz Dortmunda bez povređenih Okamposa i Akunje. Borusija je bez Burkija, Azara, Piščeka, Šmelcera, Vicela, Zagadua.

Sevilja sedam mečeva u nizu nije primila gol!

Osmina finala Lige šampiona:

Barselona - PSŽ 1:4 (Mesi 28. jedanaesterac - Mbape 32, 65, 85, Kin 70)

Lajpcig - Liverpul 0:2 (Salah 53, mane 58)

Porto - Juventus 2:1 (Taremi 1, Marega 46 - Kijeza 82)

Sevilja - Borusija Dortmund 2:3 (Suso 7, de Jong 84 - Daud 19, Haland 27, 43)

Atletiko Madrid - Čelzi 23. februar

Lacio - Bajern 23. februar

Atalanta - Real Madrid 24. februar

Borusija Menhengladbah - Mančester Siti 24. februar

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: