Real Madrid
EPA/Juanjo Martin
Real Madrid

EPA/Juanjo Martin

Real Madrid, Foto: EPA/Juanjo Martin

KRAJ UTAKMICE - U prvom El klasiku ove sezone Barsa je napadala a Real je znao šta hoće. Utakmica se otvorila još u 8. minutu kada smo videli drugi gol, taman kad se očekivala goleada obe ekipe su stale. U drugom poluvremenu, Real se povukao i tražio svoju šansu iz kontre, ipak do gola su stigli iz penala posle povlačenja u šesnaestercu. Posle toga Barsa je napadala ali nije stvorila neku veoma zrelu priliku. Više šansi je imao Real i jednu takvu je iskoristio u poslednjem minutu. Luka Modrić je stavio tačku na i.

90' Luka Modrić! Kao Džej-Džej Okoča! Lomio je golmana par sekundi i onda spoljnom. 1:3!

85' Au kakve šanse za Tonija Krosa! Vaskez je u jednoj od stotinu kontri Reala vratio loptu po zemlji na peterac, Kros je stigao na nju i šutirao pravo u Neta, pa natrčao i na odbitak i dobio samo korner. Iz kornera još bolja šansa, Ramos sam na drugoj stativi šutira iz voleja opet Neto na mestu a onda Varan glavom na odbitak - samo pored gola. Real je morao da reši ovu utakmicu.

77' Jalovi napadi igrača Barselone, fali im poslednji pas, Real se brani i pokušava iz kontri.

70' Sada igrači Barselone traže penal! U pokušaju da izbije loptu, Ramos je napucao svog saigrača u ruku, svi su odmah poskakali ka sudiji, ali ljudi iz VAR sobe su ostali nemi.

61' Penal za Real! Lekle je na sekund povukao Ramosa, ovaj je teatralno pao i posle pauze od 5 minuta radi VAR-a, dosuđen je jedanaesterac! Izvođač je bio onaj na kome je penal bio i napravljen, posle dužeg zaleta Ramos je pogodio u donji levi igao i doveo Real u novo ovđstvo! 1:2

52' Pritiska Barsa! Fati je lepo centrirao sa desne strane, a Kutinjo je ostao sam u srcu šesnesterca, ali ipak sa šest metara je pogodio samo spoljni deo mreže!

50' Uf, lepa šansa za Fatija! Mesi je vukao napad, našao Fatija, a igrači Reala su mu ostavili puno prostora, ovaj je šutirao a lopta je prošla tik pored stative!

POLUVREME - Lep El klasiko! Igra se malo u talasima, sve vrca od fudblaskog žara deset minuta, a onda deset minuta taktiziranja. Barsa malo opasnije i više vrši presing, Real više igra na kontre. Biće ovde svega do kraja. 

43' Prva promena i to već u 43. minutu!

39' Moglo je ovo biti mnogo opasnije po Real, pokušala je Barsa da pritisne i uspela da izbaci Albu koji se našao u lepoj poziciji da ugrozi gol ali je imao potez više i onda je morao da centrira a Kurtoa je lako uhvatio tu loptu.

31' Oba tima su spustila nogu sa gasa.

23' Ređaju se šanse kao na traci, odmah posle šanse Ramosa, došla je šansa Mesija, a u sledećem napadu još bolja šansa za Benzemu! Neto ovoga puta sjajan!

22' Umalo kiks golmana Barse! Neto je zapilvao posle jednog korenera, ali u poslednjem trenutku se stovrio jedan igrač ispred Ramosa. Odmah zatim je sevnula kontra Barse, Mesi je dobio loptu bukvalno na petercu, zalomio svog čuvara ali je Kurtoa bio na mestu.

19' Lepa šansa za Mesija, ali ga igrači REala nikako ne štede, suštio se omaleni Argentinac ka 16 metara i prilikom šuta je dobio udarac. Sudija je ostao nem. 

8' Fati odmah izjednačuje! Šta igraju ovi ljudi? Vaterpolo? Kurtona je savladan, sjajna akcija, prebačena je odbrana dubinskom loptom, alba je vratio na petera a Fati lagano daje gol!

5' Gol! 0:1 Valverde! Prva ozbiljna šansa Reala na meču i Urugvajac postiže gol. Sjajna kontra, Barsa je izgubila loptu na sredini, Benzema je sjajno gurnuo loptu u prostor, a Valverde je imao vremena da se namesti i lepo da pogodi, biće ovde uzbuđenja!

MEČ JE POČEO!

Igrači se polako zagrevaju a to možete pratiti i uživo!

BARSELONA: Neto, Dest, Pike, Lengle, Alba, Buskets, De Jong, Pedri, Kutinjo, Ansu, Messi

REAL MADRID: Kurtoa, Načo, Ramos, Varan, Mendi, Kasemiro, Valverde, Kros, Asensio, Vinisius, Benzema.

Novi "El klasiko" obe ekipe dočekuju u ne baš sjajnoj formi. Barselona jeste u prvom kolu Lige šampiona sa 5:1 savladala Ferencvaroš, ali je pre toga u dva kola Primere osvojila samo bod pošto je na svom terenu remizirala sa Seviljom (1:1), a potom je u gostima poražena od Hetafea (0:1). Sa druge strane, Madriđani na noge najvećem riavlu dolaze posle dva uzastopna neuspeha, u prvenstvu i u Ligi šampiona, i to oba na domaćem terenu. Real je prošlog vikenda u nacionalnom šampionatu pretrpeo iznenađujući poraz od Kadiza (0:1), a potom je od "kraljevića" u Evropi bolji bio Šahtjor sa 3:2.

U Španiji je odigrano šest kola La Lige do sada, ali zbog obaveza u završnici prošlosezonske Lige šampiona dva najveća kluba na Pirinejima su odigrala manje. Real je na pet utakmica osvojio deset bodova i trenutno zauzima treće mesto na tabeli, dok je Barselona na jednoj manje uzela sedam i nalazi se na desetoj poziciji.

Inače, za meč Barse i Reala prijavljeno je prisustvo 350 ljudi, u pitanju je tehničko osoblje, obezbeđenje i policija, koji će brinuti da sve protekne u najboljem redu.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

pa

24.10.2020 23:30

napisite da je Modric da ne ispadne da je onaj vas jadnik sa klupe???