Partizan - Astana
FK Partizan
Partizan - Astana

FK Partizan

Partizan - Astana, Foto: FK Partizan

Izabranici Sava Miloševića sve dileme su razrešili već u prvom poluvremenu. Kazahstance je načeo Suma u 2. minutu, a nadovezali su se Sadik i Asano. Upravo pomenuti dvojac je i overio pobedu u drugom poluvremenu kad je Japanac odlično istrčao kontru i asistirao Sadiku za drugi gol na utakmici.

Gosti su na kraju, golom Rotarijua samo ublažili poraz.

Kraj utakmice - Partizan - Astana 4:1!

89' Pavlović je odlično zapretio glavom, ali je Erić krajnjim naporima sačuvao mrežu.

85' Nova izmena, ovaj put u gostujućem timu. Janga je ušao umesto Sigurjonsona.

83' Sadik je u završnici utakmice ustupio mesto Filipu Stevanoviću. Bila je to poslednja izmena u crno-belim redovima večeras.

78' Gol. Rotariju - 4:1. Utisak je da je ofanzivac želeo da centrira, ali je neočekivani pravac lopte iznenadio Kljajića i ublažio rane Astane.

76' GOOOL! Sadik - 4:0! Asano je sjajno istrčao kontru i uposlio Sadika koji je rutinski završio akciju i drugi put se upisao u strelce.

70' Povredio se Vladimir Stojković pa će poslednjih 20 minuta među stativama provesti Kljajić. Prvi golman Partizana osetio je bol u preponi.

64' Prva izmena u Partizanu: Lazar Pavović je zamenio Sumu.

63' Rukavina je odlično asistirao Kizničenku koji je veoma loše šutirao pa Stojković nije imao potrebu da interveniše.

55' Rotariju je oprobao udarac iskosa sa desne strane, gađao je pravo u golmana Partizana.

51' Astana je u nastavku krenula znatno ofanzivnije. Imala je i prvu šansu, ali je Stojković večeras veoma raspoložen i siguran.

46' Počelo je drugo poluvreme! Kazahstanci su napravili prvu izmenu - umesto Murtazaeva u igri je Pertščuk.

45' Kraj prvog poluvremena. Odlična igra Partizana. Posle fenomenalnih 45 minuta u Humskoj žal zbog ispuštene pobede u Hagu postaje još veća.

43' Rotariju je drugi put na utakmici zapretio domaćinu. Gađao je glavom u dalji ugao, ali je čuvar mreže Partizana bio na visini zadatka, kao i prilikom prvog pokušaja.

37' Dominira Partizan, nisu usporili crno-beli ni posle trećeg gola. Asano jepoveo napad koji je obećavao, imao priliku da uposli Tošića, ali je na kraju oprobao udarac, neprecizno.

27' Prva prilika za goste. Odgovorila je Astana posle trećeg gola, ali je Stojković odlično intervenisao.

26' GOOOL! Asano - 3:0! Slalom asana i novi gol Partizana. Parni valjak melje bez milosti!

21' GOOOL! Sadik - 2:0! Odlična akcija Tošića i Sadika donela je novo slavlje u Humskoj!

15' Korner za Partizan. Rukavina je izbacio loptu ispred Asana, a posle udarca iz ugla, gosti su rutinski otklonili opasnost.

7' Nastavlja se pritisak Beograđana. Sadik je dva puta šutirao, ob puta uz dosta muke golman Astane uspeva da sačuva mrežu.

4' GOOOL! Suma -1:0! Erić je odbranio prvi udarac, ali je ofanzivac crno-belih bio precizniji iz popravnoh. Gol je proslavio u zagrljaju Sava Miloševića.

1' UTAKMICA JE POČELA!

Iako duel ne donosi evropsko proleće ulog nije mali jer pobeda večeras donosi 570.000 evra i napredak po pitanju UEFA koeficijenta.

Crno-beli će Astanu napasti sa triom stranaca Suma-Sadik-Asano kojem će podršku pružati Lutovac i Tošić.

Postave Partizan - Astana

Printscreen UEFA

Postave Partizan - Astana, Foto: Printscreen UEFA

Fudbaleri Partizana i Astane od 21 čas u Humskoj igraju poslednju utakmicu grupne faze Lige Evrope. Za oba tima ovo je ujedno i oproštajni duel na internacionalnoj pozornici ove sezone imajući u vidu da su Mančester Junajted i AZ Alkmar već obezbedili mesto u nokaut fazi takmičenja.

Stadion: Partizana.

Kapacitet: 32.710.

Sudija: Filip Glova (Slovačka).

Partizan: Stojković – Lutovac, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Tošić, Suma, Asano – Sadik.

Astana: Erić – Rukavina, Postnjikov, Logvinenko, Šomko – Rotariju, Majevski, Sigurjonson, Bejsebekov – Kižničenko, Murtazajev.

Pred poslednji ovosezonski susret u Evropi Savo milošević je rekao da crno-belima ne fali motiva pred gostovanje kazahstanskog kluba.

"Pretposlednja utakmica u prvom delu sezone: nema takmičarski značaj, ali želimo sa osmehom da zatvorimo učešće u Ligi Evrope. Ne mogu, zaista, da predvidim tok meča, iz dva razloga. Prvo, ekipa je već pri kraju po pitanju snage i energije, Natho ima kartone, Šćekić problem s povredom, videćemo da li će moći da igra. Drugo, ne znamo u kom sastavu će da istrči Astana, u kom su stanju, prvenstvo su okončali pre četiri sedmice. Ne možemo zato da predvidimo dešavanja, ali znamo da moramo da ponudimo maksimum u ovom trenutku ukoliko želimo povoljan rezultat", istakao je trener crno-belih Savo Milošević.