Dinamo - Partizan
EPA/SERGEY DOLZHENKO
Dinamo - Partizan

EPA/SERGEY DOLZHENKO

Dinamo - Partizan, Foto: EPA/SERGEY DOLZHENKO

Crno-beli su imali šanse da se domognu prvog mesta u grupi, ali te nade su raspršene već sredinom prvog dela meča. Dinamo je na kraju salvio sa 4:1 i ostavio crno-bele na drugoj poziciji, a beogradski tim će u 1/16 finala dobiti na papiru težeg rivala. Strelci za Dinamo bili su Morozjuk u šestom i tri puta Moraeš (28., 31. i 77. minut.). Jedini gol za Partizan postigao je Marko Jevtović u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena.

Partizan je odlično počeo, ali je uprkos tome brzo primio gol. Potpuna inicijativa Partizana u prvih desetak minuta, a Everton je pogodio prečku u petom, posle čega je krenulo po zlu. Minut kasnije Morozjuk je niotkuda doveo Dinamo u vođstvo kada je iskoristio odbijenu loptu od Stojkovića i poslao je pored stative u nebranjeni deo gola.

Primljeni gol nije demoralisao Partizan, koji je napadao, a plan Dinama očigledno je bio "hvataju" rivala na kontra napade. Na taj način Kijevljani su postigli još dva ekspresna pogotka u 28. i 31. minutu, a oba gola postigao je Moraeš.

U poslednjoj sekundi prvog poluvremena Suma je bio oboren u kaznenom prostoru, a penal je iskoristio Marko Jevtović.

Partizan je takođe imao inicijativu na početku drugog poluvremena kao i na startu prvog, a crno-beli su propustili dve kolosalne šanse. Najpre je Danilo Pantić uputio sjajan šut iskosa sa leve strane, ali je golman Buščan krajnjim naporima u poslednjem trenutku skinuo loptu koja je išla uz samu stativu. Nekoliko minuta kasnije, Tavamba je imao idealnu šansu da smanji na 3:2, kada mu je Jevtović uputio loptu sa desne strane, a kamerunac je sa pet metara šutirao i pogodio u glavu Buščana.

Uzbuđenja nije bilo do 77. minuta kada je posle navodnog kontakta sviran penal za Dinamo. Miletić je startovao na loptu, a arbitar je očigledno pogrešio jer na usporenom snimku delovalo je da kontakta nije bilo. U svakom slučaju Moraeš je postigao treći pogodak na ovom meču pošto je realizovao jedanaesterac.

U drugoj utakmici ove grupe Jang bojs je savladao Skenderbeg sa 2:1, ali to je bila više revijalna utakmica jer su oba tima ispala još u pretposlednjem kolu.

DRUGO POLUVREME:

90. minut - KRAJ! Pobeda Dinama rezultatom 4:1.

88. minut - Dinamo je još jednom postigao gol, ali iz ofsajda.

85. minut - Ulazimo polako u sam finiš meča. Poznato je da je Dinamo zabeležio trijumf i da će crno-beli ipak sa drugog mesta u nokaut fazu.

77. minut - Gool! Het-trik Moraeša za 4:1!

76. minut - Penal za Dinamo posle faula Nemanje R. Miletića nad Cigankovim. Reklo bi se da je ovo čist start na loptu, velika greška sudije.

70. minut - Partizan ima inicijativu, ali posle Tavambine šanse, nema prilika za gol.

58. minut - Sjajna šansa! Tavamba je šutirao sa pet metara posle centaršuta Jevtovića, a golmana Boščana je bukvalno pogodila lopta u glavu.

50. minut - Solomon ima veliku želju da se upiše u listu strelaca. Ponovo je šutirao ka golu Dinama, doduše ovog puta malo nerezonski... odmah potom Pantić je lukavo šutirao, ali sjajno se bacio Buščan i skinuo loptu pored stative.

48. minut - Žuti karton dobija i levi bek Nemanja G. Miletić. Pored Evertona koji je "požuteo" u prvom poluvremenu, ni on neće igrati u prvoj utakmici 1/16 finala Lige Evrope.

46. minut - Posle kratke pauze zbog problema sa zastavicom linijskog sudije, počelo je drugo poluvreme. Može li Partizan da napravi čudo i postigne tri gola, kao što je to Dinamo uradio u Humskoj...

PRVO POLUVREME:

45+4. minut - Gooool! Jevtović smanjuje na 3:1! To je bilo sve što smo videli u prvih 45. minuta, čak četiri gola. Nažalost, tri u Partizanovoj mreži.

45+3. minut - Penal za Partizan! Suma je bio u odličnom prodoru kada je oboren u šesnaestercu.

45+1. minut - Šeparenko je bio u prilici, ali je pogodio spoljni deo mreže.

45. minut - Igraće se još tri minuta. Bilo je prekida, posle startova igrači obe ekipe ostajali su na travi.

42. minut - Hendikep za Partizan! Everton dobija žuti karton posle jednog starta, što automatski znači da neće igrati prvi meč 1/16 finala.

40. minut - Partizan demoralisan posle trećeg gola Ukrajinaca, ali ne odustaju i dalje.

31. minut - Goool - 3:0! Ponovo Moraeš!

28. minut - Goool - 2:0! Ponovo iz kontre Kijevljani postižu pogodak. Strelac Moraeš.

18. minut - Probelmi za Partizan, Everton je pao posle jednog duela, ostao na travi i uhvatio se za koleno.

15. minut - Solidan i lukav pokušaj Dinama iz kornera, ali Stojković je ipak bio mudriji i intervenisao.

11. minut - Partizan ponovo ima inicijativu, Solomon je šutirao ka golu, ali je odbranio Buščan.

6. minut - Gool! Dinamo vodi 1:0! Morozjuk je odlično zahvatio odbijenu loptu posle intervencije Stojkovića, a onda je poslao u nebranjeni deo pored leve stative. Prvi put su fudbaleri Dinama prešla na Partizanovu polovinu i odmah gol.

5. minut - Sjajna šansa, Everton pogađa prečku! Posle nekoliko obećavajućih napada, prva stopostotna prilika za crno-bele. Suma je uposlio Evertona koji je sa ivice kaznenog prostora raspalio po lopti, ali je ona završila na prečki. Šteta!

2. minut - Partizan je odmah stisnuo, dva upotrebljiva centaršuta u kazneni prostor Ukrajinaca, ali domaći igrači su prvi stigli do lopte u obe situacije.

1. minut - Počela je utakmica, domaćin je krenuo sa centra...

****************************************************************************************

Crno-beli su pobedom nad Jang bojsom u Beogradu obezbedili plasman u 1/16 finala Lige Evrope, a u večerašnjoj utakmici poslednjeg kola grupne faze, nemaju šta da izgube. Mogu samo da dobiju...

Ukoliko bi crno-beli napravili još jedan podvig i savladali favorizovani Dinamo u ukrajinskoj prestonici, prezimili bi u Evropi na prvom mestu, a to znači na papiru lakšeg rivala u nokaut fazi.

Izabranici Miroslava Đukića oslabljeni su neigranjem Zorana Tošića, koji je doputovao sa ekipom u Kijev, ali nije trenirao pred utakmicu, kako se ne bi rizikovala povreda lista koju je iskusni srpski reprezentativac zadobio na prvenstvenom meču sa Vojvodinom. Umesto njega šansu će dobiti momak koji je letos pojačao Partizan iz Rijeke Teofilius Solomon.

Dinamo će takođe biti oslabljen neigranjem najboljeg strelca Dijumersija Mbokanija, koji zbog povrede nije nastupio ni u Beogradu. Takođe iz istog razloga neće nastupiti pouzdani hrvatski štoper Domagoj Vida.

Partizan je pokazao da može da se nosi sa Dinamom. U Beogradu je čak imao prednost od 2:0 posle prvog poluvremena, ali su je crno-beli prokockali.

Ukoliko otvore meč kao u Beogradu, neće biti zime... Neće je biti ni u hladnom Kijevu, pošto je klubu iz Humske u glavi i srcu već proleće koje su obezbedili u prethodnom kolu. Držimo palčeve našem predstavniku i da na krilima raterećenosti pokaže ono najbolje što ume i obezbedi prvu poziciju.

SASTAVI:

Dinamo: Buščan - Kedziora, Hačeridi, Kadar, Pivarić - Šepelijev, Bujalski - Morozjuk, Šaparenko, Cigankov - Žunior Moraeš.

Partizan: Stojković - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Mitrović, Nemanja G. Miletić - Everton, Jevtović, Pantić, Suma - Tavamba, Solomon.

Komentari (1)

PETAR 1

07.12.2017 19:02

Pomozi Boze.