Večiti derbi
Alo!/M. Metlaš
Večiti derbi

Alo!/M. Metlaš

Večiti derbi, Foto: Alo!/M. Metlaš

Kraj. Partizan - Crvena zvezda 1:1.

Crno-beli su bili bolji, stvorili su više velikih prilika, pogodili i prečku. Zvezda nije opravdala ulogu favorita i osim gola nije imala gotovo nijednu pravu priliku.

86' Gobeljić menja Rodića, umor je učinio svoje. Na drugoj strani Urošević umesto Miletića. Zakariću žuti karton zbog zadržavanja igre.

80' Prinudna izmena - Marka Jankovića menja Kosović. Odlični Janković večeras ipak ne može da nastavi meč, iako nije teže povređen.

Večiti derbi

Alo!/M. Metlaš

Večiti derbi, Foto: Alo!/M. Metlaš

78' Janković je imao lepu šansu sa desne strane, šutirao je preko gola. Nezgodno je pao, povredio se, ukazuje mu se pomoć. Nemanja Nikolić menja Rikarda.

72' GOOOOL! Boaći donosi Zvezdi izjednačenje. Posle centaršuta, najbolje je reagovao u kaznenom prostoru Partizana. Lopta je celim obimom prešla zamišljenu gol-liniju, iako ju je Stojković izvukao, ali prekasno. Protest igrača Partizana uzaludan.

68' Borjan spasava Zvezdu refleksom večeri, lopta je sa gol-linije "izvučena" posle kornera Partizana.

61' Žuti karton za Krstičića posle starta na Jankoviću. Simić je u igri umesto Kafua.

58' Partizan ponovo uspostavlja terensku inicijativu, presing po celom terenu. Gosti jednostavno ne mogu dva pasa da povežu.

Večiti derbi

Alo!/M. Metlaš

Večiti derbi, Foto: Alo!/M. Metlaš

53' Prečka Partizana! Kakav šut sjajnog Danila Pantića večeras. Parada Borjana, puno sreće za Zvezdu.

50' Zvezda ima više lopte u posedu, što je jedina promena u odnosu na prvih 45 minuta igre. Partizan pomalo oprezan u nastavku.

46' Počelo je drugo poluvreme, izmena u timu Zvezde - umesto Čaušića u igri je Jovančić.

Večiti derbi

Alo!/M. Metlaš

Večiti derbi, Foto: Alo!/M. Metlaš

Poluvreme. Partizan - Crvena zvezda 1:0.

43' Prvi karton na meču, bivši član Olimpijakosa Saša Zdjelar je "požuteo".

38' Zvezda pokušava preko neprimetnog Marina, Rodić se dosta trudi. Za sada su svi prilazi golu Stojkovića zatvoreni.

33' GOOOOL! Greška Boaćija, crno-beli za tili čas stižu do šesnaesterca Zvezde, Rikardo šutira neodbranjivo, iako se Borjan bacio na loptu. Posle svega viđenog, potpuno zasluženo vođstvo Partizana. Zvezda vrlo slaba večeras.

26' Pokušaj Rodića sa desetak metara, Stojković siguran na golu.

Kao da Zvezda polako dolazi do igre.

Derbi

Alo!/Ž. Vujičić

Bakljada na jugu, Foto: Alo!/Ž. Vujičić

20' Još jedna šansa za domaće, Nemanja Miletić oslobodio se Stojkovića i odlično šutirao sa petnaestak metara. Brani Borjan.

17' Nova prilika za Partizan, Pantić posle asistencije Zakarića šutira tik pored gola. Daleko opasniji crno-beli u prvom delu igre, gosti deluju odsutno.

10' Prvi šut Zvezde ka golu Stojkovića. Pokušao je Čaušić sa distance, slabo. Rikardo u narednom napadu ima šansu, takođe ne baš precizno.

6' Janković se oslobodio Babića i izbio sam pred Borjana. Bio je pozicioniran iskosa sa desne strane i samo felš mu je "radio posao". Nažalost po navijače Partizana, lopta odlazi pored desne stative.

Derbi

Alo!/M. Metlaš

Derbi, Foto: Alo!/M. Metlaš

1' Neviđena šansa za Partizan posle četrdesetak sekundi! Zdjelar je izveo aut, lopta došla do peterca Borjana, on se okliznuo kao i Babić, a Janković je za sekund zakasnio da sprovede loptu u prazan gol.

19:00 Derbi je počeo!

18:42 "Sever" i "jug" su ispunjeni, očekuje se da će i preostale dve tribine biti popunjene do kraja.

Derbi

Alo!/Ž. Vujičić

Severna tribina, Foto: Alo!/Ž. Vujičić

Za petnaestak minuta sudija Danilo Grujić daće znak da utakmica počne. Prema našim informacijama s lica mesta, ovog puta na sreću, nije bilo tuča oko stadiona.

Derbi

Alo!/Ž. Vujičić

Grobara je jednako mnogo na istoku kao i na jugu, Foto: Alo!/Ž. Vujičić

18:23 U toku je zagrevanje fudbalera oba tima. "Grobari" skandiraju Milanu Borjanu: "Žena ti je k...., Borjane!"

Derbi

Alo!/Ž. Vujičić

Tribine se polako popunjavaju, Foto: Alo!/Ž. Vujičić

18:15 Zvezda je pre par trenutaka na Tviteru okačila post sa snimkom autobusa koji kreće na derbi.

17:45 Vruće je kod stadiona Partizana. Policija je okružila ozbiljnu grupu "grobara", čini se kao da se čeka korteo navijača Crvene zvezde da dođe do severne tribine. Ima i informacija da je kordon tu kako se "grobari" među sobom ne bi potukli.

Derbi

Alo!/Ž. Vujičić

Derbi, Foto: Alo!/Ž. Vujičić

17:35 SASTAVI:

Partizan: Stojković, N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. G. Miletić, Zdjelar, Šćekić, Janković, Pantić, Zakarić, Rikardo.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Babić, Degenek, Rodić, Krstičić, Čaušić, Ben, Marin, Kafu, Boaći.

Dobar dan i dobrodošli na tekstualni prenos utakmice Partizan - Crvena zvezda na portalu Alo!

Sve je spremno za još jedan fudbalski spektakl u glavnom gradu Srbije. Zvezda posle vatrenog krštenja u Ligi šampiona ima priliku da samo četiri dana posle duela sa Napolijem (0:0) odmeri snage sa najvećim rivalom u prvenstvu.

Ekipa Vladana Milojevića je favorit i na papiru i u kladionicama (kvota na crveno-bele je oko 2), ali je on u poslednjih 48 sati gledao da kako zna i ume skine to breme sa leđa igrača.

Partizana je veoma uzdrmala eliminacija iz plej-ofa Lige Evrope od Bešiktaša. Crno-beli ruku na srce pobeđuju u prvenstvu, ali dva trijumfa po 1:0, u Novom Sadu protiv Proletera i u Humskoj nad Radom, bukvalno su značajni samo zbog bodova. Igra "škripi" i daleko je od željene.