Litvanija-Srbija
AP Photo/ Mindaugas Kulbis
Litvanija-Srbija

AP Photo/ Mindaugas Kulbis

Litvanija-Srbija, Foto: AP Photo/ Mindaugas Kulbis

 

 

Kraj meča! Srbija je pobedila Litvaniju 2:1 pogocima Aleksandra Mitrovića. Naši reprezentativci su strepeli poslednjih 10 minuta nakon što je Kazlauskas smanjio, međutim nosimo tri boda sa Baltika.

93' Kakva prilika za Litvaniju! Ljut je s pravom Dmitrović na svoje defanzivce, sam je bio igrač Litvanije pred golom, uklizao je na loptu i pogodio spoljni deo mreže. Koliko smo samo sreće imali...

90' Četiri minuta nadoknade, međutim prilično nepovezana igra sa obe strane. Litvanci imaju gol zaostatka, čini se da nemaju znanja i umeća da izjednače.

85' Ulazi Nemanja Gudelj, izašao je Adem Ljajić.

Litvanija-Srbija

AP Photo/ Mindaugas Kulbis

Litvanija-Srbija, Foto: AP Photo/ Mindaugas Kulbis

83' Srbija je poljuljana, ali ipak ne stvaraju Litvanci šanse posle pogotka. 

79' GOL ZA LITVANIJU! 1:2! Ovo nam nikako nije trebalo, slalom je napravio Kazlauskas i u bliži ugao šutirao, Dmitrović je savladan.

72' Saša Lukić menja Luku Milivojevića.

Tzv. Kosovo vodi protiv blede i nemoćne Crne Gore! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 14.10.2019. 22:06 - 14.10.2019. 22:12 Tzv. Kosovo i Crna Gora igraju utakmicu u okviru 8. kola grupe A kvalifiakcija za Evropsko prvenstvo. Crna Gora-tzv.Kosovo, Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ Fudbaleri FS Kosova sastaju se sa selekcijom Crne Gore, u meču grupe A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

71' Pokušao je jedan fudbaler Litvanije glavom, ali hvata loptu Dmitrović nakon prekida.

66' Period bez ikakvih dešavanja na terenu. Sada je napravljen faul nad Mladenovićem u našem kaznenom prostoru, sudija je brzo reagovao i nije dao šansu Litvancima da se pobune. Postoji čuvena izreka "2:0 je najopasniji rezultat", ali čini se da to ipak ne može da se primeni na ovaj meč-

53' GOOOOOOOOOOOOOOOOOL! 0:2! Opet Ljajić asistent, opet pogađa Mitrović! Proturio je Adem Ljajić loptu pored golmana, a naš špic se snašao pred gol linijom i opet zatresao mrežu.

49' GOOOOOOOOOOOOOOOL! Ovo je 30. gol Aleksandra Mitrovića u nacionalnom timu. Asistirao mu je Adem Ljajić, a na pravom mestu se našao i prazan gol pogodio Mitrović - Srbija vodi. U pravom trenutku.

Počelo je drugo poluvreme. Izmena u Srbiji, Gaćinović je ušao umesto Filipa Kostića.

Litvanija i Srbija su odigrale poluvreme bez golova. Naša reprezentacija je stvorila nekoliko šansi, ali mora daleko bolje da odigra ako želi pobedu. Na ruku nam ide rezultat iz Ukrajine, tamo domaća ekipa vodi protiv Portugala 2:0.

44' Kolarov šutira iz velike daljine. Malo nesigurnosti golmana domaćina, međutim zaustavio je tu loptu iz drugog pokušaja.

43' Bez mnogo ideja u napadu igra srpska reprezentacija, sada je već prošao solidan vremenski period bez situacija pred golom Litvanije.

Litvanija-Srbija

AP Photo/ Mindaugas Kulbis

Litvanija-Srbija, Foto: AP Photo/ Mindaugas Kulbis

35' Ponovo prilika za Litvaniju. Šutirao je Verbickas sa dvadesetak metara, Dmitrović na mestu.

34' Nespretno je reagovao Dmitrović, opet je stvorio šansu Litvancima. Srećom, nisu se snašli u šesnaestercu.

28' Ljajić blokiran, u nastavku Mitrović fantastično šutira glavom u sam ugao gola. Černiuskas spasava.

24' Sada već ozbiljan period vremena bez ikakvih uzbuđenja, Srbija ne uspeva da razbije odbranu. Konsolidovali su se Litvanci.

18' Mirniji deo prvog poluvremena. Posle velikog pritiska Srbije sada je to već nešto izjednačenija situacija. Kolarov je probao iz slobodnjaka, ali spoljni deo mreže.

Litvanija-Srbija

AP Photo/ Mindaugas Kulbis

Litvanija-Srbija, Foto: AP Photo/ Mindaugas Kulbis

12' Dobra akcija Litvanaca, brz kontranapad. Na kraju je Miletić napravio faul i naši protivnici imaju "skraćeni korner". Nisu ga iskoristili.

6' Nepotrebno se poigravao Dmitrović. Na kraju je ostao prazan gol, ali na sreću Kolarov je izbio loptu ispred gol crte.

Agresivni navijač Engleske preminuo u Sofiji, bugarske vlasti ne znaju uzrok!

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 14.10.2019. 20:46 Još uvek se ne zna uzrok smrti. Engelzi u Bugarskoj, Foto: AP Photo/Vadim Ghirda Jedan navijač Engleske preminuo je danas u Sofiji uoči duela ove reprezentacije sa Bugarskom u kvalifikacijama za EURO 2020, saopštilo je bugarsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

4' Još jedna vrhunska prilika. Sjajan potez Ljajić, odigrao je ka Kostiću koji je bio zaustavljen. Onda je lopta došla opet do Ljajića, ali odlično je odbranio golman Litvanije.

3' Fantastična šansa za Srbiju. Radonjić je ubacio sa desne strane, Mitrović je bio na nekoliko metara od gola, ali dva igrača Litvanije su bila tu i izbili su loptu.

20:45 Meč je počeo!

20:40 Izvode se himne jedne i druge zemlje.

Litvanija-Srbija

ALO Foto: Konstantin Radulović

Litvanija-Srbija, Foto: ALO Foto: Konstantin Radulović

Kalkulacije: Kako Srbije može na Evropsko prvenstvo posle grupe?

Srbija mora da pobedi sve do kraja, a prvo Litvaniju u gostima. U isto vreme igraju Ukrajina i Portugal i bilo čija pobeda ostavlja „orlove“ u igri. Ako Ukrajina izgubi, onda Srbija, uz sve pobede do tada (Litvanija u gostima i Luksemburg kod kuće) u poslednjem kolu mora da je savlada sa 6:0, 7:1 ili ubedljivije, zbog onog poraza 5:0 u Lavovu.

U tom sličaju bi „orlovi“ imali 16 bodova i zbog boljeg međusobnog učinka preskočili Ukrajince. Teško izvodljivo, ali ipak teoretski moguće…

Savićević posle proterivanja Terzića opet u centru pažnje! Stigao u Prištinu i odmah otišao na groblje!

AUTOR: Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 14.10.2019. 17:40 Bio je prijatelj sa Vokrijem. Dejan Savićević, Foto: Alo/Vladimir Marković Tek što se slegla prašina posle optužbi Zvezdana Terzića da mu je zbog Dejana Savićevića zabranjen ulazak u Crnu Goru, aktuelni predsednik FSCG je i danas izazvao veliku pažnju javnosti.

Mnogo realnija šansa je ukoliko Ukrajina dobije Portugal. Time direktno ide na EP i otvara se šansa Srbiji da izbaci evropskog prvaka i osvajača Lige nacije. Portugal posle gostovanja Ukrajini, u novembru ima mečeve sa Litvanijom i Luksemburgom.

Ako se Kristijano Ronaldo i drugovi okliznu na gostovanju lideru tabele, razlika između Srbije i Portugala bila bi samo bod pod uslovom da „orlovi“ slave u Litvaniji.

20:10 Teren je spreman za meč Litvanije i Srbije.

Litvanija-Srbija

ALO Foto: Konstantin Radulović

Litvanija-Srbija, Foto: ALO Foto: Konstantin Radulović

19:55 Stadion u Viljnusu i dalje sablasno prazan.

19:45 Tumbaković je izvršio dve promene u odnosu na meč protiv Paragvaja. Golman je ponovo Dmitrović, dok je štopersku poziciju zauzeo Nikola Milenković. Ovo će Srbiji dati veće šanse posle prekida, jer je mladi centarhalf Fiorentine izrazito opasan u "vazdušnim duelima".

Sve tajne Luke Modrića na jednom mestu, javnost ne može da veruje koliko je odlučio da otkrije

AUTOR: Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 14.10.2019. 17:55 Autobiografija. Luka Modrić, Foto: EPA/Juan Carlos Hidalgo Kapitan hrvatske fudbalske reprezentacije Luka Modrić najavio je danas izlazak autobiografske knjige "Moja igra". "Veliko mi je zadovoljstvo najaviti skorašnji izlazak moje knjige.

Stadion: LFF Viljnus

Sudija: Pavel Račkovski

Litvanija: Černiauskas, Klimavičius, Girdvainis, D. Matulevičius, Golubickas, Mikoliunas, Lasickas, Verbickas, Šimkus, Vorobjovas, Baravikas

Trener: Valdans Urbonas

postave Litvanije i Srbije

UEFA

postave Litvanije i Srbije, Foto: UEFA

Srbija: Dmitrović - Miletić, Milenković, Kolarov, Mladenović - Milivojević, Maksimović, Radonjić, Kostić, Ljajić - A. Mitrović

Trener: Ljubiša Tumbaković

Zajedno u izlasku, svi se pitali - ko je ova lepotica?! Izgleda fenomenalno (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 14.10.2019. 17:12 Rašon je oduševljen. Rašon Tomas, Foto: KK Partizan Amerikanac Rašon Tomas leči se od povrede, a Partizanov košarkaš kao "terapiju" uzima noćni život u društvu lepotica. On nije igrao za crno-bele protiv Igokee, Tofaša i Primorske, a nije otputovao ni u Litvaniju na megdan Ritasu.

Fudbalska reprezentacija Srbije od 20.45 igra protiv Litvanije meč kvalifikacija za EURO 2020. godine.

Selektor Ljubiša Tumbaković istakao je da mu je večerašnji rival dobro poznat, još iz Lige nacija.

"Gledao sam Litvaniju sad protiv Ukrajine i to je jedna pozitivnija dimenzija. Daleko disciplinovanija, borbenija ekipa, sa posebnom idejom. Kao da igrači polako sazrevaju. Bilo je promena, ali ne mnogo", rekao je Tumbaković na konferenciji za medije u Litvaniji.

Srbija u grupi B trenutno zauzima treće mesto sa sedam bodova, a plasman na EP tražiće preko baraža, iako matetmtički ima šanse za plasman kroz kvalifikacije.

"Da bi se desilo čudo, prvo mora da zavisi od nas. Ako mi ne pobedimo, onda šta god da se desi, nije čudo. Zato idemo stepenik po stepenik, hajde da pobedimo, pa onda da vidimo čudo, a čuda se dešavaju", rekao je Tumbaković.

Ljubiša Tumbaković

Tanjug Filip Kraincanic

Ljubiša Tumbaković, Foto: Tanjug Filip Kraincanic

Napadač Aleksandar Mitrović rekao je da očekuje drugačiji meč od onog u Beogradu i da je najvažnije da srpski tim pobedi.

"Biće drugacije, nijedna utakmica nije ista. Sve znamo jedni o drugima, tako da neće biti iznenađenja, ni sa naše, ni sa litvanske strane. Znamo sve o njima, verujem i oni o nama. Znamo šta nas čeka i spremni smo", rekao je Mitrović.

Njegovi saigrači Stefan Mitrović i Predrag Rajković smatraju da će ovaj meč biti dobra priprema pred baraž u martu.

"Ozbiljno shvatamo Litvaniju, važan je kontinuitet pobeda u reprezentaciji. Očekujem tešku utakmicu, drugačiji su uslovi zbog veštačke trave. Ipak, našim kvalitetom možemo da ostvarimo pobedu", rekao je Mitrović.

Ljubiša Tumbaković

Tanjug Filip Kraincanic

Ljubiša Tumbaković, Foto: Tanjug Filip Kraincanic

Golman Rajković očekuje dobar meč u kom je cilj pobeda.

"Očekuje nas dobra utakmica s poznatim protivnikom, igrali smo u Ligi nacija. Idemo na pobedu i dobro se pripremimo za baraž. Razmišaljmo o baražu, iako imamo matematičke šanse kroz kvalifikacije, ali je realnije da pravimo plan i taktiku za mart", istakao je Rajković.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо