Serž Gnabri
AP/Frank Augstein
Multiprenos Lige šampiona

EPA/AP

Multiprenos Lige šampiona, Foto: EPA/AP

 

Kraj meča i u Napulju. Napoli i Barselona su odigrali nerešeno 1:1, pogotke su postigli Mertens i Grizman, tako da Katalonci putuju kući sa prednošću gola u gostima.

Serž Gnabri

AP/Frank Augstein

Serž Gnabri, Foto: AP/Frank Augstein

Završeno je u Londonu. Bajern je slavio 3:0 sa dva pogotka Gnabrija i dve asistencije Roberta Levandovskog, a zatim je i sam Poljak pogodio za konačan rezultat. Izuzetno težak posao za Čelsi u revanšu, može se reći da nemaju gotovo nikakve šanse.

83' Sudija je gledao VAR i odlučio - crveni karton za Markosa Alonsa! Čelsi ostaje sa desetoricom do kraja meča, Alonso je bez lopte udario Levandovskog. 

76' Umtiti propušta veliku šansu za Barselonu, lopta odlazi preko prečke nakon pokušaja glavom. Ostaje 1:1.

76' GOOOOOOL! LEVANDOVSKI! Čini se da je sve gotovo, Bajern vodi 3:0 usred Londona! Nije bilo teško Levi, sjajna asistencija Dejvisa i to je možda i kraj nadanjima za Čelsi.

57' GOL ZA BARSELONU! Semedo se otvorio po desnom boku, proigrao Grizmana kom nije bilo teško da pogodi mrežu iz čiste situacije. Prednost Napolija je nestala, 1:1.

54' OPET GOL, OPET LEVANDOVSKI I OPET GNABRI! Drugi pogodak Serža Gnabrija, druga asistencija Roberta Levandovskog, ništa nije mogao Kabaljero, sada je to već ogromna, ogromna prednost na strani. Čelsi mora da krene na sve ili ništa - 0:2!

51' GOOOOOOOOOOL! Serž Gnabri nastavlja sa golgeterskom serijom! Robert Levandovski je napravio genijalan potez i nesebično asistirao kolegi kom nije bilo teško da pogodi praznu mrežu! Bajern vodi na Stamford Bridžu - 0:1!

49' Žoržinjo dobija žuti karton i njega neće biti u revanšu u Minhenu. U istom minutu karton iste boje zarađuje i Buskec u Napulju, ni njega neće biti u drugom meču.

Počinje drugih 45 minuta u Napulju, kao i u Londonu.

Dris Mertens

AP/Cafaro

Dris Mertens, Foto: AP/Cafaro

Završena su poluvremena na obe utakmice. Napoli vodi prelepim golom Mertensa protiv Barselone, dok nakon uzbudljivih 45 minuta ipak nije bilo pogodaka na meču Čelsija i Bajerna.

43' Čelsi je uspostavio ravnotežu i stvorio par lepih situacija pred golom Nojera, ali odoleva nemačka odbrana.

35' Prečku pogađa Tomas Miler, i to izrazito lukavim udarcem glavom. Mnogo sreće je imao Čelsi, ostaje bez golova na Bridžu.

30' GOOOOOOOOOOOOL! Napoli vodi protiv Barselone! Kakav pogodak Mertensa, nikakve šanse nije imao Ter Štegen koji se nije ni pomakao nakon preciznog udarca sa ivice šesnaesterca. 1:0!

22' Bajern preti, ali koncentrisan Kabaljero. U Napulju bez prevelikih prilika, Barselona očekivano ima posed lopte od 65%

10' Mreže miruju na oba meča. Nije bilo velikih šansi ni na San Paolu, niti na Stamford Bridžu. Prava uzbuđenja se tek očekuju.

21:00 Mečevi počinju!

Barselona bez Suareza u prvoj postavi juriša na Napulj, dok Čelsi sa Abrahamom na klupi čeka Levandovskog i ekipu.

Liga šampiona se nastavlja, a večerašnji parovi osmine finala su Čelsi - Bajern i Napoli - Barselona. Mečevi u Londonu i Napulju donose nova uzbuđenja, blagi favoriti su gosti, međutim nikakav rezultat ne sme biti iznenađenje. Obe utakmice se igraju od 21 čas.

NAPOLI - BARSELONA 1:1

Strelci: Mertens 30' - Grizman 57'

Stadion: San Paolo

Sudija: Feliks Brih

Postave:

Postave na meču Napolija i Barselone

Sofascore printscreen

Postave na meču Napolija i Barselone, Foto: Sofascore printscreen

 

 

ČELSI - BAJERN MINHEN 0:2

Strelci: Gnabri 51', 54'

Stadion: Stamford Bridž

Sudija: Klemen Turpan

Postave:

Postave na meču Čelsija i Bajerna

Sofascore printscreen

Postave na meču Čelsija i Bajerna, Foto: Sofascore printscreen