Umar Sadik
FK Partizan
Sejduba Suma

Fk Partizan

Sejduba Suma, Foto: Fk Partizan

Izabranici Sava Miloševića ostvarili su sigurnu pobedu na jugu Srbije. Kvari utisak jedino primljeni gol u 90. minutu.

Strelci za drugoplasirani tim Superlige bili su Suma u 30. i Asano u 52. minut. Zaostatak je smanjio Luka Mićić u 90. minutu.

Mogli su gosti i ubedljivije da pobede, da su Sadik i Tošić iskoristili bušnu odbranu i greške Radnika. Svakako su se digli na drugo mesto tabele, osam bodova zastatka u odnosu nad Zvezdom, koja igra danas sa Čukaričkim.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

KRAJ UTAKMICE! 

90' GOOOOOOOL! Luka Mićić smanjuje! Partizan ponovo prima gol u sudijskoj nadoknadi!  

83' Evo i drugog talentovanog igrača iz Partizanovog podmladka. Filip Stevanović menja Umara Sadika.

77' Izmene na obe strane. Lazar Pavlović menja Sumu, a kod Radnika ulazi Bojić i Danoski, teren napuštaju Tomić i Makarić.

72'  Dve kolosalne šanse za Partizan! Prvo je Sadik promašio pokon kapitena Radnika Stevanovića. Drfanzivac domaćih je u panici na liniji svoj šesnaesterca prosledio loptu, baš do iznenađenog Sadika, koji šutira u noge golmanu Kostiću.

Zatim, kapiten crno-belih Tošić predriblava nekoliko rivala, golmana i sa par koraka razdaljine pogađa malu mrežu.

62' Prva izmena na utakmici - izlazi igrač Radnika Žarko marković, na terenu Luka Mićić.

59' Sadik je pokušao da izlomi defanzivca Radnika driblinzima, a onda je sebe izlomio kada se okliznuo i pao. Asano je krenuo na otpadak, ali je golman domaćih bio brži.

51' GOOOOOOOL ASANO! Japanac koristi poklon odbrane za lagan finiš. Drži nivo golgeterske forme.

 

 

 

POČELO DRUGO POLUVREME!

38' OFSAJD ASANA! Još jedna prilika za Partizan, ali je Japanac opet u nedozvoljenoj poziciji!

30' GOOOOOL SUMA! Deveti gol Sume u Superligi Srbije! Sjajno je Tošić poslao loptu ka Uroševiću koji je vratio pas ka Sumi koji se nalazio na 20 metara od gola, Gvinejac odličnim udarcem matira Kostića za prednost od 1:0

 

 

25' Partizan nadapa ali bez konkretne šanse!

15' Karambol pred golom domaćina! Partizan je preko Sume zapretio ali je Stevanović uklizao i izblokirao šut, potom se lopta odbila od Asana koji je pokušao petom da ubaci loptu, ali je njegova lopta izblokirana i to sa gol-linije! U nastavku akcije Sadik je pokušao da predribla golmana Radnika, ali nije uspeo. Hteo je penal, ali je sudija Jovanović odmahnuo rukom.

10' Izbio je Asano u situaciju jedan na jedan, ali je dosuđen ofsajd. Ispravna odluka linijskog sudije.

6' Suma šutira preko gola sa 20 metara, defanzivac gostiju mu je dovoljno zasmetao da se plej crno-belih ne namesti dovoljno dobro! 

UTAKMICA JE POČELA!

Partizan je došao u Surdulicu bez Strahinje Pavlovića koji treba da otputuje u Monako na potpisivanje ugovora i Vladimira Stojkovića koji se povredio u meču sa Astanom!

U tim se vratio Bibras Natho i nalazi se u startnoj postavi!

Superliga odloženo 6. kolo

RADNIK - PARTIZAN

Stadion: u Surdulici
Sudija:
Srđan Jovanović

SASTAVI:

RADNIK (4-4-2): Kostić – Kričak, Marković, Stevanović, Jokić – Đorđević, Stanisavljević, Mitošević, Tomić - Pavlov, Makarić. 

Trener: Simo Krunić

PARTIZAN (4-2-3-1): Kljajić - Lutovac, Ostojić, Vujačić, Urošević - Zdjelar, Natho - Tošić, Suma, Asano - Sadik.

Trener: Savo Milošević

Dobrodošli na tekstualni prenos meča Radnik - Partizan u okviru odloženog 6. kola Superlige Srbije!

Crno-beli će pokušati da osvoje tri boda i da novu godinu završe pobedom, zaostaju za vodećom Crvenom zvezdom 11 bodova i za Vojvodinom 1 bod ali imaju utakmicu manje!

Sa druge strane Radnik se nalazi na 13. mestu sa 19 bodova i pokušaće da se približe Spartaku koji se nalazi na poslednjem mestu koje vodi u plej-in, a trenutno imaju 28 bodova sa utakmicom više!

Izjava trenera Partizana na konferenciji za medije:

"Za početak, potrebna nam je pobeda u Surdulici, bitno je da završimo prvi deo sezone osvajanjem tri boda. Ljudi u najvećoj meri pamte poslednje dešavanje. U tom smislu nam je značio trijumf nad Astanom, bez obzira što susret nije imao takmičarski značaj.Svaka je skupa, a svaka utakmica je na život i smrt, što ostavlja malo prostora da poboljšavate igru, formirate mlade igrače. Hteo neko da prizna ili ne, uspeli smo, ali smo platili cenu gubljenjem bodova. Ne vidim kako bi moglo sve da se zaokruži: da imamo rezultat, forsiramo klince i da nam ekipa vredi više. U ovim uslovima skoro nemoguće. Probali smo da balansiramo, takmičenje je iznelo 13 ili 14 igrača, što je frapantan podatak" - rekao je Savo Milošević.